ADVENT U ZAGREBU: Dosta se toga mijenja – tema su tradicijske hrvatske igračke

Još 15 dana dijeli nas od otvorenja Adventa u Zagrebu. Program započinje 27. studenog u 17 sati paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu, a nastavlja se paljenjem lampica na Zrinjevcu u 19 sati.

Izvor: Media servis

Tri godine zaredom najbolji božićni sajam u Europi ove nas godine vraća u djetinjstvo. Glavna tema ovogodišnjeg Adventa su tradicijske hrvatske igračke, a Martina Bienenfeld iz Turističke zajednice Grada Zagreba je usprskos pandemiji najavila bogat glazbeni, gastronomski i kulturni program.

“Čak 14 različitih festivala po institucijama, bilo da se radi o crkvama, kulturnim institucijama ili na otvorenim prostorima. U svakom slučaju, svaka će biti kontrolirana i očekujemo da će se i naši gosti i naši građani apsolutno opustiti i uživati uz važeće mjere”.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je kako će na ovogodišnjem Adventu biti tri puta manje kućica, a da će prihodi biti veći. No, naglašava kako stvar nije samo u novcu.

“Međutim, nije poanta zaraditi na tome jer će taj novac ionako biti investiran u sam Advent. Poanta je bila da se raskrsti s onim modelom koji je bio transparentan, zbog kojega je Uskok pokrenuo istrage i uhićenja i da se to promijeni”.

Organizatori naglašavaju da prate mjere stožera i najavljuju hibridan adventski model, gdje će dio programa biti virtualan. Zagrepčani uglavnom smatraju kako će Advent biti lako održati usprkos pandemiji, no dio njih nije oduševljen gužvama i gastronomskom ponudom.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!