ADRIATIC FREEDIVING TROPHY: Pobjednici svjetska rekorderka Sanda Delija i Donat Faraguna

Završeno je natjecanje Adriatic Freediving Trophy na otoku Krku u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza, AIDAe Hrvatske i ronilačkog kluba Ocean iz Rijeke.

Izvor: Media servis

Ove godine, iako prvi puta u hladnijem, proljetnom izdanju, skupilo se 21 prijavljenih natjecatelja koji su se za titulu najboljeg borili u 18 stupnjeva hladnom moru Kvarnera.

Kristalno čisto more i dobri uvjeti, odlična organizacija i kamp Glavotok koji je ove godine bio baza natjecateljima oduševili su goste iz Europe i Sjeverne Amerike koji su najavili dolazak i iduće godine, neovisno o terminu. Pretpostavka je da će se turnir vratiti u stari termin u Rujnu, te će sedmo izdanje po svemu sudeći biti najposjećenije do sada.

U ženskoj konkurenciji ukupnu pobjedu je sa ogromnom prednosti odnijela najdublja Hrvatica Sanda Delija koja je napravila čak dva nacionalna rekorda i ostvarila A normu za svjetsko prvenstvo.

Standardni favoriti u muškoj konkurenciji, Vitomir Maričić i Petar Klovar već su ranije ostvarili A norme, te su se više fokusirali na organizaciju, suđenje i trening, što je ostavilo prostora za Donata Faragunu, mladog talenta iz Istre, također iz riječkog kluba Ocean koji je bio ukupno prvi, a njegovo vrijeme tek dolazi na svjetskim prvenstvima.

U međunarodnoj konkurenciji ispred Donata se smjestio poljski reprezentativac Dawid Tran Van.

Naši sportaši okreću se pripremama za nadolazeća svjetska prvenstva u Hondurasu i na Cipru gdje ponovo očekujemo zapažene nastupe, početak prirpema nastaviti će se u akvatoriju Kvarnera u kanalu Krušija, koji je sada već svjetski prepoznat kao izuzetno zahtjevan i izazovan, ali kvalitetan teren za pripremu ronilaca na dah.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!