AKCIJA “ANĐEO”: U Dortmundu pala banda iz BiH – provalili u 250 kuća

policija dortmund

Njemačka policija u Dortmundu provela je veliku akciju pod nazivom “Anđeo” i uhitila 13 osoba osumnjičenih za provale u čak 250 stanova u dvije njemačke pokrajine, piše na stranicama policije.

Ono što je posebno zanimljivo, riječ je o grupi u kojoj su svi građani Bosne i Hercegovine. Krali su sve do čega su stigli, a bilo je vrijedno – oko 2.000 najrazličitijih predmeta u vrijednosti od oko pola milijuna eura.

Većina uhićenika je iz Zenice. Od ostalih se podataka može iščitati kako je riječ o organiziranoj grupi od 25 ljudi. Oni su nekoliko mjeseci kao banda provalnika operirali po stanovima.

Akcija “Anđeo” započela je u rujnu 2015. godine, kada se dogodilo prvo uhićenje. Tada se klupko počelo odmotavati, pa je prvi uhićenik bio trag do ostalih.

Pljačkali su uglavnom kuće i vikendice kada nije u njima bilo vlasnika. Operirali su u grupama kao trojke.

Zanimljivo je da su neke suradnike u krađi angažirali i u Zenici, te da su s njima i redovito komunicirali.

Neke ukradene stvari kao što su nakit, novac i druge dragocijenosti, pa čak i kućanski aparate slali su i u Bosnu i Hercegovinu.

Policija još ne otkriva identitet provalnika. Vjeruju kako je njihova mreža još veća, a da su ovo tek prvi koji su pali u ruke policiji, pa nastavljaju akciju kako bi složili cijeli mozaik.