RASPUSTIO ZBOR USRED MISE: Župnik Križanac rekao da su stari i da tračaju

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nesvakidašnji se događaj zbio kada je župnik Mario Križanac u crkvi Presvetog Trojstva u Reki, naselju uz Koprivnicu, raspustio cijeli crkveni zbor.

Možda to i ne bi bilo zanimljivo za javnost, ali Križanac se na taj čin odlučio usred mise, i to zbog toga što je zbor prestar!

Kako piše Podravski.hr jedna je vjernica ispričala: “Župnik je javno zahvalio zboru na suradnji i kazao im da na njih više ne računa jer su stari, šire negativne vibracije i samo tračaju. Osim toga, prigovorio im je što njihova djeca i obitelji ne dolaze u crkvu. Po njemu, stariji od 60 ne mogu na kor”.

Kako ne bi ništa ostalo tajnovito, sve je potvrdio i sam župnik Križanac, koji kaže:

“Jest, istina je da sam raspustio zbor, no to je situacija koju bih volio riješiti unutar naše župne zajednice. Kao župnik moram misliti na budućnost župe, stoga ćemo krenuti s mlađim zborom. Moram priznati da naši mladi nisu dosad mogli dobiti priliku i oni se pokazati. Jednostavno sam se dosadašnjem zboru morao zahvaliti, istaknuo sam i njihove dobre osobine, ali kazao i ono što nije dobro”.

Nije međutim ovo prvi put da je župnik otkako je preuzeo župu Presvetog Trojstva zaintrigirao javnost. Kada je prije nekoliko godina došao na ispraćaj pokojnika u selo Miličane, nije želio iz automobila kako bi pješice došao do groblja zbog blata. Tražio je da se maknu parkirani automobili kako bi on došao što bliže kapelici.

A zabilježeno je i kako nije dopustio da se oglase crkvena zvona kada je umro jedan čovjek koji je živio u blizini crkve. Objasnio je da se ne zvoni pokojnicima druge vjere, jer je preminuli bio pravoslavne vjeroispovijesti.