NAROD ODLUČUJE: Gdje je natječaj kako je APIS dobio posao za provjeru potpisa?!

Luka Mlinarić
Luka Mlinarić

Iz inicijative “Narod odlučuje” još su jednom zatražili da im se omogući prisustvo njihovih promatrača pri provjeri vjerodostojnosti potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava.

Potpise za Ministarstvo uprave provjerava Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama, a iz inicijative naglašavaju da je sam ministar Lovro Kuščević rekao da referendum nije u interesu države, a prozvali su ga i za izjave da određene osobe zagađuju medijski prostor.

Koordinator Inicijative Luka Mlinarić smatra da je tvrtka APIS politizirana tvrtka u suvlasništvu države i Grada Zagreba u kojoj se kadrovira po stranačkom ključu…

”Pozivam ovim putem ministra da javno objavi natječaj putem kojeg je tvrtka APIS dobila posao obavljanja provjere broja i vjerodostojnosti potpisa”, rekao je Mlinarić.

Članica Inicijative ”Narod odlučuje” Natalija Kanački rekla je kako nepovjerenje nije usmjereno prema djelatnicima APIS-a ili nekog ministarstva, već prema politici koju te institucije provode, prenosi Media servis.