IZBORNIK PRED BRAZIL: Jednu stvar ću probati za Argentinu

zlatko dalić, reprezentacija

Hrvatska nogometna reprezentacija od 16 sati na Anfieldu igra pretposljednju prijateljsku utakmicu uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji protiv peterostrukih svjetskih prvaka Brazila.

Izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice rekao je da su Brazilci favoriti svjetskog prvenstva i da je ovo odličan test za Rusiju.

„Moramo biti jaki i disciplinarni. Ja sam stalno tražio jakog protivnika, možda je ovo za početak i prejaki, ali moramo vidjeti svoju snagu i svoje mane. Igrat ćemo našu igru i naš nogomet, pokušat ćemo se suprotstaviti se maksimalno što je moguće agresivnije i čvršće, jer ovo je sjajna test za nas i jedan veliki izazov, te jedan priprema za Argentinu“, rekao je Zlatko Dalić.

Također Dalić je naglasio da je ovo odličan test za utakmicu protiv Argentine.

„Imamo jednu stvar koju ćemo probati za Argentinu, to je jedan stvar koja me zanima, i to ćemo probati u prvom poluvremenu. Pokušat ćemo dati šansu svim igračima i iskoristiti svih šest zamjena. Probat ćemo promijeniti neke stvari u veznom redu, ali ne možemo sve probati i sve vidjeti jer utakmica je teška i zahtjevna“, izjavio je Dalić, a prenosi Media servis.

Kapetan Vatrenih Luka Modrić osvrnuo se na Svjetsko prvenstvo.

„Prvi cilj je proći grupu, a onda ćemo poslije vidjeti što možemo. Mislim da smo dovoljno kvalitetni da ispunimo taj prvi cilj koji je pred svima nama. Onda poslije, u jednoj utakmici je sve moguće. Trebamo se dobro pripremiti i napraviti dobru atmosferu i zajedništvo. Ako to sve uspijemo vjerujem da ćemo minimalno ispuniti prvi cilj, a za buće ćemo vidjet“, rekao je kapetan Luka Modrić.

Izvori iz Liverpoola navode da je Mario Mandžukić zbog lakše ozlijede propustio jučerašnji večernji trening. Naši reprezentativci nakon utakmice u Engleskoj vraćaju se u Hrvatsku na posljednji dio priprema, a 8. lipnja ih očekuje posljednja prijateljska utakmica protiv Senegala u Osijeku.

Hrvatski protivnici u skupini na Svjetskom prvenstvu upisali su poraze. Nigerija je izgubila na Wembleyu protiv Engleske 2:1, dok je Island na domaćem terenu poražen od Norveške 2:3.