DON DAMIR STOJIĆ: U2 mi je bio najbolji rock bend, ali više nisu – podržali su pobačaj

damir stojić

Don Damir Stojić otkriva kako je uvijek volio U2, svjetski poznati bend, pa je čak i želio na njihov koncert kad je bio maturant u Torontu. Nije otišao, prodao je kartu, a danas objašnjava zašto mu je bilo žao sve do danas, ali više nije.

Naime, članovi grupe U2 su podržali pobačaj, oko kojeg Irci idu 25. svibnja na referendum.

Ogorčeni i ožalošćeni don Stojić na Facebooku piše:

Et tu, U2 – In the name of death.

Neću nikada zaboraviti onaj lipanjski dan 1992. Bio sam maturant u Torontu i prijateljica koja je radila za poznatu radio stanicu CFNY 102.1 javila je da će U2 imati koncert u sklopu Zoo TV turneje u Torontu 5. 9. Koncert tada još nije bio najavljen, ali je ona vijest saznala par sati prije službene najave.

Naravno, otišao sam pred Ticketmaster čekati red. U podne je bila najava i u isto vrijeme karte su krenule u prodaju. Bio sam jedini u redu i u 12:01 tražio sam 6 karata za U2. Blagajnica nije imala pojma. Rekao sam joj da provjeri. Po izrazu na licu vidio sam da je i ona tada saznala. Dobio sam 9. red od pozornice. Na dan koncerta kod mene je u kući bio pre-concert party. Bilo nas je dvadesetak, a samo je nas šestero imalo 9. red.

Jeli smo i pili i naravno, slušali U2. U jednom trenutku prišao mi je bratov prijatelj Sean i pitao me da mu prodam kartu. Nudi mi 50 dolara – duplo više od cijene karte koje su bile $21.99. Nema šanse. Nudio je više, ali sam odbijao. Kad mi je ponudio $100 mislio sam da se šali. Nije se šalio. Volim U2, ali ne toliko.

Pristao sam jer za jednog maturanta $100 puno znači. Međutim, moram priznati da mi je uvijek nekako bilo žao što nisam išao na taj koncert. Uopće se ne sjećam gdje sam potrošio tih $100 dolara, ali koncert sigurno ne bih zaboravio. Uvijek mi je bilo žao… do danas.

Naime, danas sam saznao da je U2 službeno podržao ubojstvo nerođene djece (tzv. pobačaj) u Irskoj. Irci idu na referendum 25. svibnja. Riječ je o poznatom 8. amandmanu ustava koji štiti život nerođene djece. Od danas, umjesto In the name of love, U2 stoji in the name of death. Izdali su svoje kršćanske korijene i sav njihov humanitarni rad pada u vodu.

U poznatom Shakespeareovom djelu, kad je Julije Cezar saznao da ga je prijatelj Brut izdao, jedva je izgovorio riječi, „Et tu, Brutus?“ – „Zar i ti, Brute?“ Tako se danas mnogi njihovi fanovi pa i ja pitam, „Et tu, U2?“

Za U2 se može reći da su najbolji rock bend našeg vremena. Ali ne više. Od danas su najgori. Kako kažu latini: Corruptio optimi pessima – Kad se najbolje pokvari onda postaje najgore.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dondamirstojic/photos/a.1883630681653978.1073741825.209396085744121/2197245776959132/?type=3&theater” bottom=”30″]