STANJE U AGROKORU: Dalić i Ramljak pred saborskim zastupnicima

dalić, ramljak

Na današnju tematsku sjednicu Odbora za gospodarstvo stižu poptredsjednica Vlade Martina Dalić i izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Predsjednik Odbora HSLS-ov Darinko Kosor jučer se osvrnuo na angažman savjetnika te je rekao kako smatra da zakonski nije ništa upitno, već je riječ o moralnom aspektu. O eventualnim sankcijama ne odlučuje Sabor, rekao je Kosor dodavši da ih mora predložiti premijer, a one se znaju.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković očekuje dinamičnu raspravu na Odboru, a ponavlja kako otkriveno stanje u Agrokoru nije “niti dobro niti simpatično”.

Rekao je da ne govori o sankcijama i dotaknuo se morala: “U tijeklu je analiza dokumenata. Prema prvim procjenama nema tu nezakonitih radnji, ali ima stvari koje su se trebale napraviti drugačije pa pričekajmo još neko vrijeme. Naravno da je zbog donošenja zakona interes javnosti jako velik i svi koji sudjeluju u tom procesu moraju paziti da budu u skladu i sa zakonom, ali i sa dobrim običajimapa u okviru toga i s moralnim pstupanjima.”

Sabor bi danas na sjednici trebao raspravljati i o novim članovima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o kojima bi se trebalo glasovati sutra, prenosi Media servis.