MIRA SAMARDŽIĆ O LJUBIŠI: Ludo, ali privukao ga je moj tranzistor – kasnije je rekao da lošiji nije vidio!

mira, mirjana samardžić

Ljubavna priča Mirjane i Ljubiše Samardžića trajala je više od 50 godina, a vjenčali su se 3. srpnja 1966. godine. A ljubav je počela sasvim slučajno.

“Ljetovala sam na Bledu. On je bio na nekakvom odmoru i šetao. Moja sestra je rekla: “Pazi, Ljubiša Samardžić!”, ja sam odgovorila: “Baš me briga”. Njemu je navodno zapao za oko moj tranzistor, a tek onda ja. Poslije je rekao da lošiji tranzistor nije video u životu, a ja se nadam ni bolju ženu”, ispričala je Mirjana Mira Samardžić za “Start” 1970. godine.

Bilo joj je tada 17 godina, a Ljubiša je bio u vojsci. Taj je susret završio brakom, Ljubiša je ispričao zašto baš Mira.

Susret se pretvorio u brak dug pet decenija, a glumac je jednom prilikom otkrio zbog čega se oženio Mirom.

“Kao što je ljubav presudna u životu junaka svih mojih filmova i serija, tako je i za mene bila presudna ljubav u izboru životnog suputnika. Zavolio sam prelijepu, šarmantnu, pametnu i premladu Miru iz čestite građanske porodice –  rekao je glumac godine 2013. za “Press” i dodao da je ona unijela mir u njegov život.

Ljubiša je Mirjanu danima zavodimo stihovima Oskara Daviča i Pedra Salinasa: “Ljudska česma lijepa, izvore zadovoljstva dražeg od sviju, okrugla vodo, ženo naga, zar ću jednog dana prestati da te gledam”.

U braku su dobili sina Dragana i kći Jovanu. Imaju četvoro unučadi: Saru, Stefana, Ines i Martu, koja je u filmovima “Konji vrani” i “Jesen stiže, Dunjo moja” glumila uz djeda.

Život Ljubiše Samardžića snažno je obilježio i gubitak sina Dragana Samardžića koji je u 34. godini preminuo od leukemije.

“Kada je Gaga odlazio, mislio sam da neću moći izdržati i da će mi uskoro doći kraj, ali me je Mira trgnula i natjerala da radim jer ću u tome, kako je rekla, naći smisao opstanka”, ispričao je Ljubiša za “Press” 2013). godine.

PISALI SMO:

DEDA, A SAD ADIO!: Evo što je Sara Samardžić za oproštaj napisala svom djedu, glumcu Ljubiši – čitajte OVDJE.

ŽIVOT LJUBIŠE SAMARDŽIĆA: Najteži udarac zadala mu je smrt sina, a najveća radost bila mu je žena Mira – čitajte OVDJE.

ODLAZAK LEGENDE: Glumac Ljubiša Samardžić umro u 80. godini – čitajte OVDJE.