ŠTO DONOSI NOVI MEGAROTOR: Hoće li doista smanjiti prometne gužve – pogledajte!

Maksimirski Megarotor

Iako su stanovnici Maksimira, ali i drugih dijelova grada, jedva dočekali novu regulaciju prometa na kompliciranom i uvijek opterećenom križanju Bukovačke, Petrove, Kišpatićeve… prema situaciji na terenu može se dogoditi da će doći do novih gužvi, ali samo na drugom mjestu.

Piše: Branimir Fagač

Sam, postojeći, kružni tok “pretrpjet” će manje građevinske izmjene zbog prilagođavanja novoj prometnoj regulaciji, a za sve one građane koji se još uvijek ne snalaze u ovoj prometnoj zavrzlami, nudimo kakvo – takvo pojašnjenje.

Naime, iz sadašnjeg, izmijenjenog, kružnog toka, neće se moći prometovati prema Bukovačkoj – sjever i dalje prema KBC-u Zagreb, Kišpatićevom ulicom, koja ostaje dvosmjerna, niti će se u kružni tok moći uključiti iz Ulice Prilesje.

Dakle, do KBC-a će se iz Maksimira dolaziti, zaobilazno, samo preko Prilesja, na dodatnom prometnom traku, te uključenjem na novu prometnicu, spojnu cestu Prilesje – Bukovačka. Petrova će ulica, također, ostati dvosmjerna.

megarotor

Nadalje, Ulica Prilesje postaje jednosmjerna i to od kružnog toka do ogranka s Bukovačkom cestom, koji na istu izlazi kod reciklažnog dvorišta. Jednosmjerna ulica postaje i dio Bukovačke ceste do kružnog toka, u smjeru juga.

Izlaz iz spojne ceste, koja počinje kod reciklažnog dvorišta i uključenje na Bukovačku biti će moguće i prema sjeveru i prema jugu, no to će, smatraju neki stručnjaci, dodatno povećati gužve i stvoriti prometne čepove. No, sve će se riješiti semaforom, pa možda ipak bude sve u redu.

Također, važno je napomenuti da će se u svrhu trajnog rasterećenja prometa na jednom od najfrekventnijih gradskih čvorova, na Maksimirsku cestu probiti još dvije prometnice – Ulica Bele Čikoša Sesije i Ulica Miroslava Kraljevića.

Na taj će se način uvelike rasteretiti promet Bukovačkom i Jordanovcem. Iako će se manje gužve i dalje povremeno stvarati prema KBC-u, stanovnici Remeta, Gornjeg Bukovca i Kozjaka imati će nesmetan prolaz, bez prometnih čepova, prema Maksimirskoj cesti i dalje prema centru Zagreba.

Kraj radova na novom megarotoru očekuje se, prema optimističnim najavama predsjednika Vijeća gradske četvrti Maksimir, Stanka Gačića s dolaskom prvih pravih jesenjih dana.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!