TRAŽI POLICIJSKU ZAŠTITU: Prijavio osobu koja je hvalila ubojicu iz Čiste Velike – dočekala ga trojka s kapuljačama

kapuljača

Dan nakon što je prijavio DORH-u osobu koja je na Facebooku hvalila ubojicu iz Čiste Velike, šibenski IT stručnjak, Denis Periša zatražio je policijsku zaštitu.

Izvješće: Jurica Gašpar

Periša je htio ohrabriti javnost da prijavljuju ispoljavanje govora mržnje putem društvenih mreža. Teoretski, svi se slažu da takve treba zaustaviti, ali će rijetki povući konkretan potez. Zato sam se odlučio na to, kazao je Periša i za Media servis potvrdio da je dan nakon javne objave prijave DORH-u, prepraćen kući pod policijskom zaštitom.

“Došao sam kući kasno navečer i ispred ulaza od zgrade su me čekala njih trojica s kapuljačama, tako da sam zatražio policijsku pomoć. Policija je primila prijavu i sad rade na tome da pronađu počinitelja, ustvari njih troje”, kaže Periša

.Iz policije potvrđuju da su dobili prijavu za govor mržnje, a o policijskoj zaštiti građanina koji je to prijavio, zasad šute.

“Ova policijska uprava je 27. ovog mjeseca zaprimila prijavu od građanina koji nije s našega područja, da je na Facebook profilu neke osobe objavljen sadržaj koji po njemu predstavlja govor mržnje i koji potiče nasilje. Na te okolnosti mi sad u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj provodimo izvide. Vezano za drugo pitanje, ja na to drugo pitanje stvarno nemam komentara”, kaže glasnogovornica Marica Kosor.

PISALI SMO:

TRAGOM DVOSTRUKOG UBOJSTVA: Je li okidač za stravu u Čistoj Velikoj bila ovisnost o drogi?! – čitajte OVDJE.