AFERA TRESE SDP-OVCE: Nekom je isplaćeno više od 500 inozemnih dnevnica – ne zna se kome

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a

U uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića državna je revizija otkrila sumnjive isplate – u 2015. godini trojici njegovih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu je za inozemne dnevnice isplaćeno je 307. 785 kuna.

Zanimljivo da uz putovanja, a riječ je o više od 500 inozemnih dnevnica, nije priloženo izvješće s puta niti bilo kakva dokumentacija koja dokazuje da je putovanje obavljeno.

Kako javlja HRT dvojici je savjetnika isplaćeno po 186 dnevnica, a trećem 160. Kada se pogledaju brojke, mora da su na putu bili gotovo pola godine svaki. Putovanja su trajala između 9 i 12 dana.

Spominje se u reviziji savjetnika za kulturu, a tada je to bio Slavko Goldstein, a on se čudi i kaže da je radio volonterski, a izvan Hrvatske nije ni putovao.

“Niti 2015. niti bilo koje druge godine, a bio sam 4 godine savjetnik, nikad nisam putovao u inozemstvo. Nikad nisam dobio dnevnice nikakve niti za inozemstvo niti za zemlju”, kaže Goldstein.

I posebni savjetnik za znanost Neven Budak tvrdi isto. Putovao je u inozemstvo samo jednom, ali 2014. i za svoj rad, kaže – nije uzeo ni lipe. “To je vrlo jednostavno ustanoviti. Tko god treba može dobiti uvid u moj tekući i žiro-račun”, dodaje Budak.

Sve je odobravao tadašnji predstojnik premijerova Ureda Tomislav Saucha, a on tvrdi da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima.

“Ovdje se radi o gruboj pogrešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu”, kazao je Saucha.

Sve će, kaže, prijaviti DORH-u. Krivca će lako pronaći, objašnjava Saucha, jer onaj tko je uzeo novac morao je potpisati priznanicu. Saucha će, kaže, tražiti i da se njegov potpis grafološki vještači jer želi sačuvati čist obraz.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!