U SRETNU NOVU: Što nas čeka na trgovima hrvatskih gradova?

zagreb, trg bana jelačića, advent

U povodu dočeka Nove godine, na glavnim se trgovima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, uz poznate izvođače, očekuje pozamašan broj građana i turista.

Izvješće: Danica Ćurković

Na Trgu bana Josipa Jelačića, uz pojačane sigurnosne mjere, Zagrepčani će u Novu godinu ući s Najboljim hrvatskim tamburašima, Jacquesom Houdekom, Vannom i Psihomodo Pop-om, uz spektakularan blagdanski vatromet. U ponoć, već tradicionalno, sugrađanima će se na Trgu obratiti gradonačelnik Milan Bandić.

“Ja mogu reći samo dvije rečenice. Sretan sam što je ovaj ‘dream team’ okupljen da pjeva na Silvestrovo, na ulazak u 2017. godinu, u našem glavnom i najljepšem gradu od svih glavnih gradova Europske unije. Sretan sam da ćemo početi s našim Najboljim hrvatskim tamburašima i Stankom Šarićem, nastaviti s našom legendarnom Vannom, a mlada, a legenda – i našom mladom legendom Jacquesom. A onda, da nam ne bi bilo dosadno, pravi zagrebački štih, naš Davor Gobac”, izjavio je Milan Bandić.

Dočeku se na Trgu bana Josipa Jelačića veseli i Davor Gobac.”Nama je drago da smo dobili Novu godinu u Zagrebu i da ćemo svirati Rock ‘n’ Roll za kraj 2016. i početak 2017. Tako treba, jer ovih drugih muzika zbilja ima dovoljno. Ja ću iskoristiti ovaj trenutak, pa ću se malo opustiti pred mikrofonima. Moj kulturno-umjetnički sastav, evo djeluje već 33 godine, konstantno, nikada nismo imali prekida”, objasnio je Davor Gobac.

Osim na Trgu bana Josipa Jelačića, dobra se atmosfera može očekivati i na Trgu Ante Starčevića uz hrvatski sastav Vigor, veliki vatromet, kuhano vino i čaj. Isto tako, ove će godine sam grad Osijek organizirati veći doček za osječke umirovljenike i za one slabijeg socijalnog statusa u Esseker centru koji se nalazi neposredno uz Trg Ante Starčevića.

Željko Lončar iz Ureda gradonačelnika: “Grad Osijek sam, ove godine radi jedan malo veći doček za osječke umirovljenike u suradnji sa svojim partnerima. To su umirovljeničke udruge sa područja grada. Bit će nekih petstotinjak umirovljenika i ljudi malo slabijeg socijalnog statusa. Poslali smo poziv beskućnicima i gledali smo s liste socijalno ugroženih umirovljenika pa su i oni isto dobili poziv”, rekao je Željko Lončar.

U Zadru će veselje 2017. započeti jutarnjim programom za djecu, odnosno koncertom Ivana Zaka. Centralna će se događanja, kao i svake godine odvijati na Narodnom trgu, ove godine uz klapu Intrade, Tomislava Bralića i Ivana Zaka. Osim toga, Zadrani će ove godine 2017-u moći dočekati na više lokacija na otvorenom, na Adventu, Forumu, Kalelargi i u Varoši čime će Zadar udovoljiti svim građanima različitog glazbenog ukusa.

“Na dosta mjesta proširujemo i programski i u smislu vremena kada se održavaju. Dakle, naravno, centralno se događanje odvija se na Narodnom trgu, ali ove godine program počinje već ujutro, uživo pripremamo hranu uz masterchefa Ognjenovića itd. Onda se naravno večernji program nastavlja od 22 sata”, objasnio je Ante Galić, iz zadarske Turističke zajednice.

Riječane i njihove goste na Korzu će u 2017. godinu uvesti Gibonni, Izet i Borige, En Face i Belfast food, dok će Petar Grašo zabavljati Splićane i njihove goste na Rivi!