INSPEKTORI OTKRIVAJU: Evo koju hranu uvijek izbjegavamo u trgovinama

Inspektori sigurnosti hrane često su prva linija obrane kada je u pitanju identificiranje izbijanja salmonela i E. coli, prolazeći intenzivnu obuku kako bi najbolje prepoznali problematična područja.

Evo koje namirnice inspektori za hranu uvijek izbjegavaju u trgovinama:

Nepasterizirano mlijeko

Nepasterizirano mlijeko je piće koje regulatori sigurnosti hrane obično izbjegavaju jer mlijeko nije prošlo proces zagrijavanja koji ubija patogene, produljuje vijek trajanja i čini piće sigurnijim za konzumaciju.

Kao rezultat toga, ovo mlijeko dom je mnogim štetnim klicama poput salmonele, E. coli, listerije, brucele i drugih, piše Mirror, a prenosi Poslovni.

Klice

Iako stručnjaci ne savjetuju potpuno izbjegavanje klica, upozoravaju da je ključno oprati sve proizvode prije konzumacije jer mogu sadržavati štetne bakterije poput E. coli i salmonele.

Unaprijed narezano voće i povrće

Inspektori su izrazito protiv unaprijed narezanih dinja, ističući da su one najosjetljivije na kontaminaciju iz nekoliko razloga: rastom na zemlji, prljava voda može se zarobiti u njima.

Također mogu doći u kontakt s izmetom životinja.

Kora dinje također je osjetljiva na rast bakterija jer se patogeni mogu zalijepiti za koru i eventualno prodrijeti u nju.

Gotova jela

Najvažnije pravilo je da sva hrana bude održavana na temperaturi od 57 stupnjeva Celzija ili više, ili ispod 5 stupnjeva Celzija ako se čuva na hladnom.

Inspektori također uvijek pogledaju je li zaštita protiv kihanja na mjestu i čista te jesu li kliješta čista i dostupna.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!