STJEPAN MESIĆ: Karamarko je Hrvatsku odveo u prošlost – odlučio sam pomoći da idemo u budućnost

stjepan mesić

Narodnu koaliciju je podržao i Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, koji je objasnio novinarima zašto se aktivirao u kampanji i našao na listi u prvoj izbornoj jedinici.

”Morao sam, jer to je bila moja dužnost, i odgovoran sam za ono što ostaje iza mene. Vidite da su se dečki malo zaigrali i smatrao sam da je potrebno reagirati jer ovi izbori moraju biti prijelomni trenutak ide li Hrvatska naprijed. Karamarko je Hrvatsku politku je doveo u prošlost. Ja sam odlučio pomoći da Hrvatska ide naprijed”, rekao je Mesić.

”Idem s mlađima jer su to ljudi koji su odgovorni i imaju znanje i iskustvo koje moraju koristiti da idemo naprijed. Bio sam predsjednik. premijer, predsjednik Sabora pa imam veće odgovornosti od drugih i ocijenio sam da moram reagirati. Građani mi vjeruju, a ja vjerujem u njih i njihovu intelektualnu moć jer smatram da će se vladati kao kolektivni intelektualac i shvatiti što nije bilo dobro i što treba učiniti”.

Odredio se i prema promjeni na čelu HDZ-a i rekao:

”Vidim promjenu na čelu HDZ-a, ali ne bih htio špekulirati. Stranka se nije promijenila i to je problem. Ta stranka nije postala moderna konzervativna stranka. Ona je zagledana u prošlost i tako želi rješavati budućnost, a to nitko nije učinio”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!