BARIŠIĆ O DINAMU: Nema krize upravljanja, a ja nikom ne okrećem leđa pa ni Zdravku Mamiću

“Ne postoji kriza upravljanja! Klubom upravlja izabrana Uprava uz potporu Izvršnog odbora i predsjednika kluba. Tu imam potrebu istaknuti da se intenzivno radi na pripremi projekta izgradnje novog stadiona”, izjavio je predsjednik Dinama Mirko Barišić u razgovoru za Sportske novosti.

Za Sportske novosti je pojasnio i koji je status Krešimira Antolića?

“Scenarij smjene gospodina Krešimira Antolića izveden je na temelju zahtjeva 41 člana Skupštine, bez proširenja predloženog dnevnog reda tom točkom. O tome ja kao predsjednik kluba nisam bio obaviješten. U raspravi o razlozima smjene jedino je posebno naglašeno da se kao član Uprave odupire miješanju i nametanju odluka Upravi kluba od stranih subjekata, odnosno, Zdravka Mamića. Po ocjeni većine u Izvršnom odboru, taj razlog smjene je odbijen. Imenovanje i razrješenje Uprave kluba je posebna statutarna ovlast Izvršnog odbora. Valja istaknuti da Uprava svoje odluke donosi samostalno i bez prisile i utjecaja bilo koga. U ovom trenutku Krešimir Antolić je član Uprave kluba i dužan je obavljati poslove za koje je zadužen kao član Uprave.”

Što to Mamić sada radi, a da nije radio u ranijim godinama? “Ja nikome ne okrećem leđa, svakoga gledam u lice, pa tako i Zdravka Mamića. Pravni status Zdravka Mamića jest da je osuđenik i bjegunac, a mi i on to moramo prihvatiti.”

Otkrio je i kada su ukinute aktivnosti Mamića u Dinamu. “U Dinamu je do donošenja presude Zdravko Mamić bio savjetnik kluba. U najboljoj nakani očekivali smo da svojim iskustvom i savjetima pomogne da u sportskom sektoru aktivnosti teku bez većih poteškoća. Valja naglasiti da u svim tim aktivnostima konačne odluke donosi Uprava kluba. Nakon potvrde presude, sve njegove aktivnosti su ukinute.”

Podsjećamo kako je Barišiću počeo mandat na Skupštini 9. travnja 2000. godine.

Dinamo je od tada osvojio 18 naslova prvaka, 12 nacionalnih kupova, 7 državnih superkupova i 16 plasmana u grupnu fazu Uefinih natjecanja.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!