I SLUŽBENO KANDIDAT: Što je rekao u svom mračnom govoru Donald Trump

donald trump

Donald Trump na republikanskoj konvenciji prihvatio je i službeno kandidaturu za američkog predsjednika.

Prema reakcijama mnogih bio je ovo najtmurniji govor na nekoj konvenciji, a republikanski kandidat nije propustio napasti svoju demokratsku protukandidatkinju, Hillary Clinton, prenosi Media servis.

“Skromno i sa zahvalnošću prihvaćam vašu nominaciju za predsjednika SAD-a”.

A potom je više od sat vremena prilično ljutiti Donald Trump opisivao Ameriku koja je, po njemu, trenutno zemlja puna siromaha, nasilja i kriza.

On je, kaže, jedina osoba koja građane može izvući iz tog stanja, rekavši da nitko poput njega ne poznaje sustav.

Ameriku će, kaže, opet učiniti snažnom, ponosnom i sigurnom. “Ne može biti napretka bez zakona i reda. Amerikanizam ne globalizam, to će biti naš kredo.”

Žestoko je kritizirao demokratsku protivnicu Hillary Clinton zbog politike koju je vodila kao državna tajnica, a ona je za vrijeme govora na Twitteru kratno napisala “mi smo bolji od ovoga”.

Publika ga je povicima podsjećala na obećanje koje je dao, a to je izgradnja zida između Meksika i SAD-a. Trump je ilegalne imigrante, takozvanu Islamsku državu i izbjeglice iz Sirije istaknuo kao najveću opasnost za američku nacionalnu sigurnost.

“DA pobijedimo barbare ISIS-a, pobijedit ćemo ih brzo, napravit ćemo veliki zid na granici da zaustavimo ilegalnu imigraciju.”

Analitičari su njegov govor opisali iznimno mračnim, usporedivši Trumpovu sliku Amerike sa kataklizmom prikazanom u serijalu filmova “Pobješnjeli Max”, a mnogi od njih kažu da na trenutke nisu imali pojma o čemu točno priča.

Veliki adut za oca bila je Ivanka Trump, koja je također održala govor, no mnogi su u njezinu obraćanju vidjeli nevjerojatne sličnosti s onime što je proteklih mjeseci Amerikancima poručivala Clinton.

Podsjetimo samo dva dana prije nje, njezina je pomajka, Melania Trump optužena je da je plagirala govor Michelle Obame iz 2008. godine.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!