PLENKOVIĆ O SVOM KAŠLJU: To je od klime u autu – najviše zbog puta u Dubrovnik i pomoći Frankoviću

“Po mom dubokom uvjerenju 2022. bi trebala biti godina kada će Hrvatska ući u schengenski prostor”, rekao je danas premijer Andrej Plenković, koji je odgovarao i na pitanja novinara.

“Što se tiče Čačića, razgovarali smo jučer. Ovo je druga vlada gdje Čačić daje potporu, potpora je dobra i za Vladu i za njega i za građane Varaždinske županije. Što se tiče našeg dogovora, mi tu ni milimetra nismo iznevjerili ono za što smo si dali ruku na početku”, rekao je premijer o suradnji s Reformistima dodajući kako se kod HDZ-a ništa nije promijenilo zbog rezultata lokalnih izbora. “Suradnja može ići normalno kao što je išla i do sada”, rekao je, kako piše N1.

“Vjerujem da će se u idućim danima vidjeti kakav će se dogovor postići. To je pitanje za njih”, rekao je.

Na pitanje o izjavi Mate Frankovića da je za loš rezultat HDZ-a u Zagrebu kriv loš kandidat, kaže: “Mogu svi iznositi svoj stav, po meni postoji jedno temeljno načelo. Nisam baš siguran da je Mato imao vremena pratiti detalje zagrebačke kampanje. Tako da je dobro da svi vode računa o onome za što su zaduženi”, rekao je.

Na pitanja o svom kašlju i zdravstvenom stanju, premijer kaže kako kašlje zbog klime u autu. “I to najviše zbog odlaska u Dubrovnik i pomoći Mati Frankoviću”, kaže. “Nije ništa dramatično, odlično se osjećam, u formi sam i nemam nikakvih problema”, kaže. Govoreći o tome hoće li se cijepiti i drugom dozom, kaže da čeka savjet, da ima mnogo antitijela. “Corona resistent”, kaže premijer.