SRIJEDA U VELIKOJ GORICI: Dinamo i Istra u borbi za “Rabuzinovo sunce”

Sutra se u Velikoj Gorici igra finale Hrvatskog nogometnog kupa, a za “Rabuzinovo sunce” borit će se Dinamo i Istra.

Izvor: Media servis

Modrima će to biti 23. finale Kupa i borba za 16. titulu, dok će za nogometaše Istre to biti drugo finale u povijesti kluba. Trener Zagrepčana Damir Krznar sretan je zbog prilike da povrate trofej osvajača Kupa u trofejne vitrine u Maksimirsku, ali najavljuje oprez.

“U finalu nas očekuje teška rovovska bitka. Istra je momčad s izuzetno organiziranim defanzivnim blokom. Posjeduju igrače s odličnim brzinskim svojstvima koji mogu odraditi svaki kontranapad i iskoristiti naše pogreške. Znači, morat ćemo biti izuzetno koncentrirani i motivirani. Vjerujem da su svi igrači spremni i da jedva čekaju izaći na teren, jer to je borba za trofej, utakmica svečanosti i nadam se da ćemo ju takvu i upriličiti”, poručio je Krznar.

S druge strane, trener Istre Danijel Jumić zahvalio je svojim navijačima na podršci te najavio borbu do zadnje minute.

“Zahvalio bih se svim navijačima koji su uz nas i koji nam daju podršku, a isto tako i onima koji su kritički nastrojeni te na trenutke neugodni. To nas dodatno motivira i pokazat ćemo svima da možemo ostvariti cilj. U srijedu ćemo izgledati što je bolje moguće u finalu Kupa, što je velika stvar za klub, odnosno povijesna utakmica”, rekao je Jumić.

Utakmica je na rasporedu u 20 sati, a glavni sudac susreta bit će Duje Strukan iz Splita, dok će za VAR zadužen biti Riječanin Ivan Bebek.