ŽURI NA SASTANAK: Ovakvog bi ga uhitili pred Banskim dvorima, a on je Rutte, nizozemski premijer

Ovog jadnika što se skupio na biciklu u hladnoj prosinačkoj nedjelji, 6. prosinca, ne bi pustili niti da dođe do vrata Koševske bolnice u Sarajevu. ili Hrvatskog Sabora, ili onih zdanja u Beogradu.

Piše: Pavle Pavlović

Policajci bi ga pod hitno odstranili, možda legitimirali, a možda i zadržali.

Džaba bi, ili uzalud kazivao da je premijer zemlje koja je jedna od najvećih donatora sve praznije kase EU.

Što bi ih više uvjeravao mjere prisile bi bile oštrije.

Jer, tko je vidio da se premijer vlade jedne kraljevine, što se Nederland zove, nedjeljom oko podne na hitni sastanak komiteta za borbu protiv pobješnjelog COVID-19 zaputio na dva kotača.

Bez tjelesnih zaštitara, bez sjajnih limuzina, bez rotirajućih svjetala i sirena, bez pancir prsluka, bez zaustavljanja prometa, bez prekidanja trenutnih životnih tokova, kao jedan od tisuću biciklista Den Haaga stiže na radno mjesto na prekovremene sate.

Mark Rutte, premijer Nizozemske, stiže sa svojom “limuzinom”

O sudbini 17,5 milijuna ljudi odlučivat će čovjek koji je oličenje prejednostavnosti, običnosti. Ne dao bog ili allah ovim našim političarima da imaju takvog šefa.

Ne bi se usudili ni u trabantima da se vozikaju, a kamoli u bijesnim Audijima za kojih love uvijek ima, ali nema za socijalna davanja onima što preko noći zbog korona mjera sve više postaju sirotinjom.

Ali, ipak je bolje da se Novalić, Plenković i Brnabić vozikaju pod strogom policijskom blokadom u oklopnim automobilima, a ne kao ovaj, veliki i skromni Mark Rutte.

Može netko od sretnika koji u BiH, Hrvatskoj ili Srbiji vole zapucati od radosti. Ili, ako ne bude napada oduševljenja radikaliziranih podanika, mogu se najveći premijeri regije nam, puj baksuz, prehladiti.

Jer, gdje ćeš na kotače bez šala u hladnom prosincu. E, Rutte, Rutte, ugledaj se na gospodu šefove vlada najsiromašnijih zemalja Europe.

Vozikaj se u najskupljim limuzinama. Tako sigurno nećeš dobiti upalu pluća…

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Odgovori