KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Imamo 86 novooboljelih – poštivajte nužne mjere

Danas je 143. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj. U protekla 24 sata imamo 86 novozaraženih, ukupno 4.039, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite. Nema novih preminulih.

Ukupno je oporavljeno 2729 osoba od čega su u protekla 24 sata iz bolnice otpuštene 934 osobe. Aktivnih slučajeva je trenutno 1190, 14 manje nego jučer. Hospitalizirano je 136 osoba, što je 4 više u odnosu na jučer, a na respiratoru je 6 bolesnika. Prosječna dob je 47,26 godina.

U posljednja 24 sata nema novih preminulih, a dosad je u Hrvatskoj preminulo 120 osoba. Testirano je 99.414 osoba, od čega 1690 u protekla 24 sata. Svjedočili smo izvrsnim rezultatima, međutim, u zadnjih 20-ak dana došlo je do pogoršanja. Zato donosimo selektivne mjere promatrajući situaciju na terenu, rekao je dosadašnji ministar zdravstva Vili Beroš.

“Najkraći put do suzbijanja ove epidemije je pridržavanje tih nužnih mjera i preporuka epidemiologa. Stoga i nadalje molimo građane za strpljenje i kontinuirano odgovorno ponašanje. Hrvatska je i u onim ranim trenucima pokazala zrelost i sposobnost i izrazitu samodisciplinu, te stoga apeliramo na sve građane da tako bude i ubuduće. Isto tako, zahvaljujemo svima onima koji svojim primjerom upućuju na to kako se trebamo ponašati i kako je najbolje sprečavati širenje ove epidemije”, poručuje Beroš.

Ministar Božinović je izvijestio da je zaražen 21 policajac. “Najviše ih je u Zagrebu, Dubrovniku, Karlovcu i Istri”, rekao je Božinović.