NAKON PADA HELIKOPTERA: Vojni istražitelj – pronađena je crna kutija

Pronađena je crna kutija helikoptera Kiowa Warrior OH-58D koji je jučer pao u more kod Zlarina, pri čemu je živote izgubilo dvoje pilota, izvijestio je čelnik Povjerenstva i glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok.

Izvor: Media servis

‘‘Prerano je prejudicirati ikakve zaključke, istraga može potrajati i do godinu dana. Koristit će se resursi domovinske sigurnosti, a američka strana se ponudila za pomoć što nije isključeno‘‘, rekao je glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok. Poručio je da za sada nema konkretnih odgovora vezano uz istragu.

Na konferenciji za medije govorio je i brigadni general Michael Križanec. Rekao je da će posljednji ispraćaj Marina Klarina biti četvrtak, a Tomislava Baturine u petak.

Dodao je i kako su od Amerikanaca dobili savjete kako postupati s dokaznim materijalima.

“Nađeni su svi materijalni dokazi u smislu digitalnih medija. Nađeni su u moru, ali postoje određene analize za izvlačenje, američka vojska ima vjerojatno mogućnost da spasi podatke.”

Podsjetimo, jučer je formirano istražno Povjerenstvo radi utvrđivanja uzroka pada helikoptera. Dok se ne utvrdi uzrok nesreće obustavljen je let svih helikoptera Kiowa Warrior.