MATIJEVIĆ O PAUKU: Mahanje zastavom HOS-a na svom piru njegov je najveći patriotski čin

Nakon što je Martin Pauk, splitski gradski vijećnik iz stranke Neovisni za Hrvatsku uputio poruke mržnje gradonačelnici Supetra Ivani Marković, sve je komentirao i Davor Matijević, tajnik splitskog SDP-a.

Na Facebooku je napisao: “Ne znam šta je šokantno u podatku da se mladi Pauk ponovo bavi seciranjem i relativiziranjem 2. svjetskog rata. Žalosno za mladu osobu koja se rodila nakon početka Domovinskog rata da svoj politički angažman ‘troši’ isključivo na teme ideološkog karaktera, a gotovo nikakva životnog značaja. Najveći patriotski čin u životu ovog mladca je mahanje zastavom HOS-a na svome piru, što se zapravo savršeno uklapa u sliku stranke kojoj pripada s obzirom da mu je stranački šef postao ikona desnice time što se ‘neustrašivo’ slikao sa ustaškom kapom na splitskoj rivi u jeku rata, dok su brojni njegovi vršnjaci patriotski čin dokazivali na bojišnici.

Žalosno mi je da jedan gradski vijećnik ne koristi svoju poziciju u Gradskom vijeću za građenje boljeg Splita, a ne da mu to bude pozicija za samopromociju te promociju sasvim krivih vrijednosti.

Gradonačelnica koju komentira je svjetlosnim miljama udaljena od njega i njegovog poimanja politike. Umjesto ispraznom demagogijom Ivana Marković se bavi razvojem svog grada, njen projekt ‘Sritna dica – sritan grad’ bilježi sjajne demografske trendove, proširuje vrtić, gradi se nova škola, izgrađena je nova sportska dvorana, vratila je 24 milijuna kuna duga, donijela je Odluku o osnivanju poslovne zone te niz drugih projekata i ulaganja.

S druge strane, nama je Marjan propao, ne postoji Strategija razvoja Splita, turizam nam se ‘događa’ stihijski, komunalni nered i privremena rješenja otkrivaju jedan žalostan, privremeni grad koji bi trebao biti metropola Mediterana, al ovom gradskom vijećniku su jedina boljka traktori i ostala poljoprivredna pomagala koja mu se redovito priviđaju.

I kako ćemo ići dalje kada naši mladi koji imaju priliku nešto mijenjati i promijeniti žive zagrnuti zavjesom prošlosti “.

PISALI SMO:

PAUK GRADONAČELNICI SUPETRA: Šteta što traktori ne plove – nabavit ćemo one koji plove – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/davor.mat/posts/1186910228136543″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!