BJELICA PRED BENFICU: Oni su institucija, vrhunska momčad, u formi, ali možemo biti bolji!

– Hoćemo li odstupiti od svoje dosadašnje taktike i napadačke igre? Ne! – odrješito je uzvratio trener Nenad Bjelica na druženju s novinarima večer prije prvoga dvoboja osmine finala Europske lige protiv lisabonske Benfice u Zagrebu.

– Benfica je veliki favorit, ali s maksimalnom agresivnošću, disciplinom, koncentracijom i talentom možemo poraziti takvog suparnika – dodao je maksimirski trener.

U zadnje je vrijeme portugalska momčad mijenjala način igre, hoće li vam to predstavljati poteškoće?

– Mijenjala način igre ili ne, sigurno će nam napraviti poteškoće jer je Benfica vrhunska momčad. Isto što oni rade u Europi, mi radimo u domaćoj ligi, dakle dosta mijenjamo i rotiramo sastav. To su momčadi koje imaju širok kadar. Vidjeli smo prethodne europske utakmice kao i zadnje dvije u prvenstvu, tako da poznajemo sve njihove igrače i bit ćemo dobro pripremljeni za njih.

U nekim ste europskim utakmicama maksimalno iskontrolirali suparnika do te mjere da nije stvorio nijednu priliku, ali bilo je i „žutih minuta“ kao protiv Young Boysa ili u Plzeňu. Kakvu utakmicu sad očekujete i koji su glavni zahtjevi?

– Te „žute minute“ imaju svi klubovi na svijetu, nismo mi nikakva iznimka. Vjerujemo da ćemo uspjeti. Imali smo tih „minuta“ i u Beer Shevi u prvom poluvremenu. Suparnik isto igra,  svi su na ovoj razini kvalitetni… Mi vjerujemo da ćemo zadržati koncentraciju svih 90 minuta, kao protiv Viktorije u drugoj utakmici. Mislim da je to bila perfektna utakmica u svakom pogledu. Vjerujem da ćemo to uspjeti protiv ovako jakog i renomiranog suparnika.

Neposredno nakon ždrijeba najavili ste da ćete kontaktirati Bayernova trenera Niku Kovača koji se sučelio s Benficom u Ligi prvaka ove sezone.

– Prije svega bih mu se htio zahvaliti na pomoći i poželjeti mu sve najbolje u nastavku Lige prvaka. Naravno da neću reći o čemu smo pričali, Niko Kovač mi je pomogao s nekim informacijama iako je to bila neka druga Benfica, drugi trener, drugi sustav, neki igrači nisu bili u fokusu, neki su sad ozlijeđeni… Ali, informacije su mi jako dobro došle.

Što biste naglasi kao njihove glavne prednosti u ovom trenutku?

– Dobra forma, dobar trener, institucija, „nemoguća“ individualna kvaliteta, vrhunski uigrana momčad u svim fazama nogometne igre. Ali, vjerujem da možemo biti bolji! – zaključio je trener Bjelica.