50. OBLJETNICA HRVATSKOG PROLJEĆA: Hrvatska je danas “formirana zemlja, obranjena, konsolidirana“, kaže predsjednik

Predsjednik Republike Zoran Milanović prisustvovao je središnjoj svečanosti u prigodi obilježavanja 50. obljetnice Hrvatskog proljeća u organizaciji Matice hrvatske, koja se sinoć obilježila izvedbom opere Nikola Šubić Zrinjski u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Stoji to u priopćenju Ureda predsjednika koje prenosimo u cijelosti:

“Uoči obilježavanja obljetnice Hrvatskog proljeća predsjednik Milanović rekao je novinarima kako je Hrvatska danas, pedeset godina nakon Hrvatskog proljeća i pokreta „formirana zemlja, obranjena, konsolidirana“.

„Dobra je, nije savršena, ima grešaka. Drugo je vrijeme, bolje vrijeme, koliko god da ljudi očekuju više. Ono je bilo vrijeme i rasta i poleta, ali i nerazumijevanja. Hrvatsko proljeće činili su i tadašnja vlast, koja je bila partijska, komunistička i Matica hrvatska koja danas ovo organizira, i studenti kao treći važan faktor. Nisu bili koordinirani, nisu bili usklađeni, nisu bili stožerno povezani, bili su spontani i zato im je neprijatelj, nažalost, nanio zlo“, rekao je predsjednik Milanović uoči svečanosti.

Uz predsjednika Milanovića na obilježavanju 50. obljetnice Hrvatskog proljeća bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.”

Komentiraj