5 DO 12 PRED IZBORE: Vlada “diže” i rodiljne naknade

beba, dijete

Na dnevnom redu sjednice Vlade naći će se prijedlog izmjena Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama kojima bi se one povećale.

To je prošloga tjedna najavila resorna ministrica Nada Murganić, neposredno nakon prve sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju, gdje je povećanje naknada, uz poreznu reformu i subvencioniranje stambenih kredita za mlade, najavljeno kao jedna od mjera.

Ministrica Nada Murganić o tome je rekla:

“Uz poreznu reformu i uz mjere subvencioniranja stambenih kredita za mlade to je sigurno u ovom kratkom periodu od kada ova Vlada vodi državu jedna od značajnih mjera koja ima izuzetan demografski odnosno pronatalitetni karakter”, prenosi Media servis.

Vlada će danas Saboru poslati i prijedlog odluke o produžetku financiranja provedbe programa energetske obnove zgrada javnog sektora za razdoblje od 2014. do 2015. godine.

Odluku o povećanju rodiljnih naknada Vlada donosi 3 dana prije lokanih izbora. Resorna ministrica Nada Murganić komentirala je uoči početka sjednice Vlade zašto baš sada.

“Išlo se u ovom trenutku iz razloga što smo prepoznali da je to jedna najznačajnija demografska mjera koju smo mogli u ovako kratkom vremenu uspjeti provesti te osigurati financijska sredstva”, rekla je Murganić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!