S IMOVINOM MOSTOVCI DOBRO STOJE: Podolnjak i Dobrović na vrhu – Vuković u dugu

robert podolnjak

Za razliku od prijašnjih izbora kada su izabrani dužnosnici uglavnom bili poznati javnosti, u 2016. su u Vladu ušli uglavnom nepoznati i novopečeni političari.

Ako ih već ne možemo procjenjivati po političkim djelima, što barem o njima možemo doznati iz imovinskih kartica?

Novi članovi Vlade nisu se baš požurili Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa podnijeti svoje imovinske kartice. Rok je 21. veljače, a kartice je podnijela tek njih nekolicina, piše Media servis.

Najbolje stoji MOST-ovac Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša. Taj otac sedmero djece, u kartici je naveo ministarsku plaću od 22 tisuće kuna, još 5 000 kuna na fakultetu, stan i dvije kuće od 2 milijuna kuna, vinograd i dio voćnjaka od 400 tisuća kuna…

“To je naslijeđeno i tako dalje…”No, teško da se itko može mjeriti s Robertom Podolnjakom. On i supruga uštedjeli su pola milijuna eura. Imaju tri stana vrijedna 700 tisuća kuna…”Taj dugi niz godina koje radim, imam 30 godina staža, bio sam uvijek na nekim značajnijim funkcijama.

I prije nego sam bio na fakultetu bio sam tajnik grada. Dakle, uvijek sam imao iznatprosječna primanja. U posljednjih deset godina na fakultetu dobra primanja kao profesor, značajna primanja od autorskih honorara. Ipak sam autor više knjiga i velikog broja autorskih radova”, rekao je Podolnjak.

Za razliku od njega MOST-ova Ružica Vukovac nema imovinu već dug…