40 GODINA: Slavlje “Prljavog kazališta” sve do Australije i Amerike

prljavo_kazalite_2014_foto_promo

Čak 40 fenomenalnih godina, Prljavo kazalište obilježava spektakularnim koncertima i turnejom po Australiji i Americi!

Jedan od najdugovječnijih i omiljenih rock bendova svih generacija Prljavo kazalište, obilježava veliki jubilej – 40 godina na glazbenoj sceni. Takva obljetnica, zaslužila je spektakularnu proslavu, a što je bolje od onoga u čemu su Prljavci najbolji, live koncerata.

Četiri desetljeća druženja i strasti koja ne jenjava, sa svojom će publikom svih generacija, Prljavo kazalište proslaviti serijom vrhunskih koncerata, odnosno turnejama po Australiji, te Americi i Kanadi.

Njihovi  nastupi i i dalje su najiščekivaniji događaji, jer svaki izlazak na pozornicu Mladena Bodaleca, Jasenka Houre i društva, dojmljiva je priča koju treba proživjeti. Žestoki i prepoznatljivi zvuk, kao i odlična svirka očekuje vas u narednim danima i tjednima u sljedećim gradovima:

Glazbena karavana počinje 07.02. u Sloveniji, odnosno Ptuju i tamošnjoj karnevalskoj dvorani. Dva dana kasnije 09.02., održati će veliki Valentinovski koncert u Osijeku, u dvorani Gradski vrt. Prigoda je to da Prljavci na neki način nastave cijeli niz nezaboravnih nastupa u Osijeku, od dvorane na Zrinjevcu, Copacabani ili Trgu Ante Starčevića, gdje su uvijek priredili nezaboravne večeri pravog rock`n`rolla. Ulaznice za osječki koncert potražite putem sustava ticketshop.hr.

Šestodnevna turneja po Australiji, rezervirana je od 15. do 24.02., a iz dana u dan, Prljavci će nastupati u najuglednijim koncertnim prostorima, najvećih gradova, 15.02. Pertha, 16.02. i 22.02. Melbournea, 17.02. Brisbanea, 23.02. Adelaide i 24.02. Sydneya.

Svaki novi koncert legendarnih Prljavaca, bit će prava retrospektiva njihovog stvaralaštva, protkana bezbrojnim megahtovima koji i danas kao magnet privlače fanove. Odlična vibra i žar sa kojim nastupaju ne blijede, fanovi to prepoznaju i obožavaju, pa su i dalje jedan od najtraženijih bandova. Dokaz tome je i velika tuneja po Americi i Kanadi, koja ih očekuje od 27.04. do 06.05., a uključuje niz gradova od Toronta, Vancouvera, preko New Yorka, L.A. i San Josea.

07.02. Slovenija, Ptuj, karnevalska dvorana

09.02. Hrvatska, Osijek, dvorana Gradski vrt

15.02. Australija, Perth, Rosemount Hotel, Perth TBA

16.02. Melbourne, Max Watt’s House of Music

17.02. Brisbane, Woolly Mammoth

22.02. Melbourne, Max Watt’s House of Music

23.02. Adelaide, Fowlers Live

24.02. Sydney, Max Watt’s House of Music

27.04. Kanada, Toronto, Phoenix Concert Theatre

29.04. Amerika, New York, The Cutting Room

04.05. Amerika, Los Angeles

05.05. Amerika, San Jose

06.05. Kanada, Vancouver

Svi koncerti ujedno su i odlična prigoda za promociju ultimativne zbirke ključnih pjesama Prljavog kazališta ‘Antologija’ u izdanju Suzy/Hit Recordsa, izdane u povodu četiri desetljeća glazbenog djelovanja.

Ekskluzivni trostruki cd box ‘Antologija’, na jednom je mjestu po prvi puta objedinio 45 najvažnijih, najpamtljivijih i najpoznatijih pjesama, a kupiti ga možete u svim prodavaonicama dm-a, prodavaonicama nosača zvuka, kao i online na hitmusicbox.com.

Sve novosti vezane uz Prljavo kazalište pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici, kao i putem Facebook profila i Youtube kanala Hit Recordsa.