3 X VIDEO: NEOBIČNI REKORDI – Neumorni kantautor Mladen Burnać s tri spota u jednom danu!

Zagrebački kantautor Mladen Burnać, objavio je čak tri nova video spota – za tri nova singla s njegovog aktualnog albuma ‘Knjiga poezije’.

U pitanju su pjesme: ‘Život je komedija samo’, ‘Ljubavnici’ i ‘Ostavi te ljude’. Spotovi su pripremljeni još prije par mjeseci, međutim njihov izlazak je morao pričekati jer je Mladen u međuvremenu nastupao na 69. Zagrebačkom festivalu sa jednom drugom pjesmom.

Posebnost ovih zanimljivih video uradaka je u tome što se Mladen fizički ne pojavljuje niti u jednom. Simpatično je u svemu da je ovo zasigurno i neki rekord po pitanju objavljivanja spotova.

Evo što o svemu kaže sam Mladen:

„Shvaćam da će mnogim ovo izgleda kao sulud potez – obzirom da se u pravilu nakon jednog videa, čeka bar par mjeseci na objavljivanje idućeg (kažu da toliko treba publici da počne doživljavati novu pjesmu). Međutim, nisam želio slijediti nikakva pravila, a osim toga i moj album je netipičan. On je konceptualna zbirka poetskih pjesama – koje su povezane u cjelinu. A takve su i ove tri. One su nježne skladbe, bez uobičajenih refrena, a s mnogo (meni) predivne glazbe uz harfu, saksofon i gitaru.

Mislim da su stihovi ovih pjesama posebni i netipični u popularnoj glazbi (jer, oni govore o besmislu života, o strasti ljubavnika, o odlasku zbog snova..). Naravno da razumijem i da kao takve neće imati daleki ‘domet’ – ali oni pravi, rijetki, a meni važni slušatelji, će ih sigurno osjetiti i razumjeti.

Također, nisam se niti fizički pojavio u ovim spotovima, jer nisam želio da moj lik (kakav god on bio, je’l), odvlači pažnju od stihova i glazbe. Mislim da je to slično kao i kada slušate glazbu na radiju, bolje doživite umjetnika samo kroz njegov glas i ono o čemu govori – to je po meni ispravnije i ljepše.“