ZORAN MILANOVIĆ: Nisam briselski ćato – prljava desnica netrpeljivosti donosi nacionalne podjele

Zoran Milanović u Splitu (Foto: Facebook)
Zoran Milanović u Splitu (Foto: Facebook)

U Splitu predizborne skupove u X. izbornoj jedinici organizira Narodna koalicija, a odande svoje poruke šalje i šef SDP-a Zoran Milanović, koji je izazvao buru u regiji nakon “provale” tajne snimke.

“Ja jesam nacionalni građanski političar, nisam krotki i prevrtljivi briselski ćato i to nikada neću biti”, reče Milanović u Splitu, kako prenosi N1. “Ako ikada budem zastupao svoju zemlju nakon ovoga, zastupat ću je glavom, karakterom, čvrstinom. Nikada nismo došli u ozbiljan sukob, a kamoli zaratili i uvijek smo pokazivali svoj stav. I što je zanimljivo, postoji čista desnica i prljava desnica, šporka desnica i ona koja je čista”.

Slijedilo je i objašnjenje o čistoj desnici: “Čista desnica poput Angele Merkel, s takvim ljudima se razgovara, a prljava desnica netrpeljivosti donosi nacionalne podjele koja se svaki puta prije izbore uhvati u kolo, to ne valja, to su provokatori i to ne služi našem narodu. Dosta je muljanja i svađanja naroda, oni koji su prodali INU i koji se zalažu za prekid arbitraže s MOL-om i danas su na vrhu lista HDZ-a”.