MILAN BANDIĆ: Dogovara se velika koalicija između SDP-a i HDZ-a

Bandić, Orešković, Kolinda, Barban

Tradicionalnu utrku na prstenac danas je posjetio i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić, zajedno s koalicijskim partnerom Ljubom Jurčićem, te koordinatorom koalicije u VIII. izbornoj jedinici Slavkom Linićem.

U slavljeničkom ozračju Milan Bandić otkrio je, kako kaže, strogo čuvanu informaciju, o dogovoru velike koalicije izmedu HDZ-a i SDP-a te pozvao građane da ne daju povjerenje onima koji su Hrvatsku i doveli u sadašnje probleme.

“Sve što se u Hrvatskoj događalo nakon Oluje, znači u posljednjih 21 godinu rezultat je vlasti dviju stranaka koje sad dogovaraju suradnju. Hrvatska je gospodarski i politički opustošena i ove stranke bi trebalo lustrirati. Oni su aktivni samo pred izbore, dok ja svojim radom 365 dana u godini dokazujem kako se može stvoriti prosperitet” – rekao je Milan Bandić te dodao kako bi se upravo u Istri trebalo otvoriti Ministarstvo regionalnog razvitka jer se Hrvatska treba razvijati policentrično i ravnomjerno.Bandić, Linić, Barban

Slavko Linić naglasio je pak kako je odlučio pomoći ovoj koaliciji jer ona okuplja ljude s imenom i prezimenom i koji su se već dokazali svojim radom.

“Osoba sam koja iznimno cijeni ono što je gospodin Bandić napravio u Zagrebu, veliki sam prijatelj i s Ljubom Jurčićem i Kristijanom Kapovićem. Sve su to ljudi koji su se dokazali kao sposobni i zato sam odlučio pomoći u VIII. Izbornoj jedinici. Na listi su na prvim mjestima žene i to vrlo sposobne i ja ću im pomoći svojim iskustvom” – naglasio je Linić.

Na barbanskoj trci bili su i kandidati Koalicije za Premijera s liste za VIII. Izbornu jedinicu, na čelu s Katarinom Toković, prvom kandidatkinjom na listi.