DORH PORUČIO KALMETI: Dinko Cvitan postupa po zakonskim propisima – u njima nema dodvoravanja

Božidar Kalmeta

Prvu istragu protiv mene je, po mojem dubokom uvjerenju, a ostat ćemo sad na tome, Dinko Cvitan vodio po nalogu Zorana Milanovića. Ovu drugu, za koju me danas pitate, Dinko Cvitan je podigao samo kako bi se dodvorio Mostu“, rekao je Božidar Kalmeta, HDZ-ov gradonačelnik Zadra u svezi s novom opotužbom koju je protiv njega podnio DORH.

Potom je DORH reagirao na teške optužbe Božidara Kalmete:

“Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan ne postupa po nalozima bilo koje osobe ili stranke već postupa sukladno zakonom propisanim ovlastima u koje zakonodavac nije unio ni predvidio dodvoravanje. (21. 11. 2016.).

Izjave gradonačelnika Zadra i bivšeg ministra mora, prometa i infrastrukture su izjave samo jednog okrivljenika u jednom od predmeta nadležnog državnog odvjetništva odnosno Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) koje je, u konkretnim predmetima protiv navedenog okrivljenika, postupalo i postupa isključivo u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i na osnovu stanja dokaza u spisu.

Izjave navedenog okrivljenika predstavljaju, kako je sam izjavio, njegovo “duboko uvjerenje i mišljenje” za koje nije ponudio niti jedan razumni argument.

Sud je potvrdio optužnicu protiv navedenog okrivljenika i time utvrdio postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo kako mu se optužnicom stavlja na teret, dok će o osnovanosti danas podignute optužnice sud tek odlučivati.

Napominjemo kako su obje optužnice utemeljene na prikupljenim dokazima u zakonom propisanom postupku koje je proveo nadležni USKOK”, priopćili su iz DORH-a.

O optužnici protiv Kalmeta, kao i film za koji je optužen, možete vidjeti OVDJE.