SVI UZ VATRENE: Navijali su i tzv. obični ljudi i političari – navijači i o politici

navijači, reprezentacija, euro

S prvim nastupom Vatrenih na EURO-u u Francuskoj navijačka euforija polako se proširila Hrvatskom. Tisuće navijača potegnulo je i do Pariza.

Da znaju stvoriti pravu atmosferu naši su navijači pokazali sinoć u fan zoni podno Eiffelova tornja. U jednom trenutku hrvatski i turski navijači našli su se danas poprilično blizu, no sve je završilo onako kako treba- zajedničkim navijanjem, prenosi Media servis.

Uz veliku podršku na tribininama Parka prinčeva Hrvati su reprezentaciju već tradicionalno bodrili na gradskim trgovima i u lokalnim kafićima. Evo što su rekli Zagrepčani nekoliko sati prije utakmice.

“Očekujem da ćemo dobiti 1:0, gol će dati Perišić, ovo ako dobijemo onda prolazimo” “Očekujem remi nisu ni Turcilosši, ali bilo bi dobro da pobjedimo” “Očekujem tešku utakmicu, ali i pobjedu Hrvatske 2:1” “Očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu, ali naravno i pobjedu Hrvastke 2:1″

Većina anketiranih vjeruje da ćemo proći skupinu.”Pa, ako dobro igramo nadam se da hoćemo” “Ovisi hoćemo li biti drugi ili treći, ako dođeno na Francuze njih nećemo pobijediti, ali Engleze bi mogli proći” “Do osmine finala idemo” “Do četvrtfinala, ako prođemo skupinu”

Iako je najvažnija sporedna stvar na svijetu pomalo u drugi plan gurnula politčku krizu navijači nisu mogli izbjeći ni tu temu. “Katastrofa, trebaju nam novi izbori” “Grozno, možda novi izbori” “Čini mi se da su se oni već dogovorili oko preslagivanja, a narod kaže novi izbori”

Glavni politički akteri trenutne krize Božo Petrov i Tomislav Karamarko pisali su na Facebooku isključivo o EURU uz link na pjesmu “Lijepa li si”.

“Danas kada naši dečki krenu igrati naše misli bit će usmjerene na sve navijače koje su položili život za Hrvatsku. Momci, igrajte srčano i hrabro, a naša pjesma neka vam da snage za pobjedu.”, napisao je Božo Petrov.

Tomislav Karamarko poručuje: “Danas smo svi uz Vatrene. Želim vam da pokažete junačko srce i da uz gromoglasnu podršku s tribina pokažete zašto smo nogometna nacija!”.

Oglasila se i predsjednica Kolinda Grbar Kitarović. Pozvala je na otkrivanje počinitelja odgovornih za iscrtavanje svastike na Poljudu prije godinu dana, a prave navijače da pokažu kako se navija za našu Hrvatsku.