ODVJETNIK VINKA GRGIĆA: On negira krivnju, a spreman je odstupiti s mjesta gradonačelnika

Nakon ispitivanja u Uskoku novinarima je nekoliko riječi rekao Zoran Mataić, odvjetnik Vinka Grgića, SDP-ovog gradonačelnika Nove Gradiške, koji je osumnjičen u aferi Janaf.

Izvor: Media servis

Zoran Mataić novinarima je istaknuo da je Grgić negirao krivnju te da je spreman iz moralnih razloga, odstupiti s gradonačelničke dužnosti.

“Skraćeno rečeno, na teret se stavlja jedan koruptivni dogovor gdje je obećano 100.000 kuna za prilagođavanje uvjeta natječaja koji jednostavno negiramo”, rekao je Mataić.

Grgić je, prema riječima svog odvjetnika, negirao svoju krivnju i negirao bilo kakav koruptivni dogovor. Odvjetnik Mataić rekao je i da Grgić Peteka poznaje od ranije, ali da ni u jednom trenutku nije čuo “da bi se izustila ponuda o sto tisuća kuna i da bi bila prihvaćena te da to decidirano izjavljuje”.

Grgić je spreman odstupiti s mjesta gradonačelnika Nove Gradiške.

“Ako razlog za istražni zatvor bude ponavljanje djela, a to se bude temeljilo na njegovoj funkciji, naravno da je spreman odstupiti sa svoje funckije. No ne samo zato, nego i iz moralnih razloga”, dodao je Mataić.