100. DERBI U MAKSIMIRU: Potop Hajduka od Dinama 4:1

Prvak Hrvatske Dinamo u 5. kolu SuperSport HNL-a dočekao je Hajduk u Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju.

Dinamo je bio boljki u prvih 15 minuta. ali je u 15. Hajduk imao priliku. Livaja je pronašao Biuka, bio je sam pred Livakovićem, koji je istrčao i efektno obranio.

Opet pritišče Dinamo, igra se gotovo stalno na Hajdukovoj polovici. I onda zabija Špikić u 20. minuti. Ide VAR provjere zbog zaleđa. Sudac Bel pokazuje da nema zgoditka. Zaleđe je za dlaku, u milimetrima.  U 23. Petković sjajno daje Špikiću, ali izlijeće Livaković izvan 16 metara i odbija glavom.

Onda munjevita akcija Dinama. Ristovski ubacuje pred gol na Petkovića, ali je Awaziem izbacio loptu u korner. Dinamo dominira, puca Mišić, ali Kalinić brani. Onda opet silovito od Dinama. Nakon ubačaja Čolina pogađa svoju vratnicu, na odbijanac ide Špikić ali Kalinić brani.

Hajduk teško živi. Prošlo je pola sata. Tek jednom prelazi centar. U 34. bježi Petković, pogađa prečku, ali je zaleđe. U 36. kontra za Hajduk, nespretno intervenira Mišić. Spašava Livaković. U kontri puca Ademi pokraj gola. I onda u sudačkoj nadoknadi Dinamo prima gol od Hajduka koji je bio podređen u svih 45 minuta. Na dodavanje Livaje pogodio je Atanasov s 25 metara Livakovićeve rašlje.

Atanasov je pogodio za vodstvo Hajduka.

U drugom poluvremenu Dinamo opet napada. U 48. sjajna prilika za Ademija. Nabacio je Ristovski, Ademi puca glavom ravno u Kalinića. Dinamo ima korner, puca Petković glavom ali opet u Kalinića.

U 60. Kod Hajduka ulaze Vuković, Melnjak i Mikanović umjesto Čoline, Lovrencsicsa i Vukovića. I nakon toga povratak Dinama za 1:1. Zabio je Baturina nakon pogreške Awaziema., kojem je Petković uzeo loptu u kaznenom prostoru i dao za Baturinu, koji s ruba kaznenog prostora sjajno pogađa za izjednačenje. Bila je to 61. minuta.

Baturina je poravnao na 1:1.

Tri minute kasnije Dinamo vodi 2:1. Zabija Ademi. Špikić je lijepo ubacio, a kapetan zabio glavom. Hajduk sada kreće po izjednačenje. Dinamo ima posjed 62:38, ali je Hajduk opasan u kontri.

U 70.  Melnjak je ubacio na Livaju, ali ju je Livaković je skrenuo tu loptu, a ona se odbila preko grede. Ušao je Sahiti umjesto Grgića. U 75. Ante Čačić radi prvu zamjenu. Oršić će u igru umjesto Špikića, Gojak umjesto Ademija. Potom Drmić ulazi zadnjih 10 minuta umjesto Petkovića.

Gojak je zabio za 3:1.

Hajduk umjesto Biuka ubacuje oporavljenog Kalinića. Hajduk pokušava ne bi li izjednačio. Ali Dinamo zabija za 3:1. Pogađa Gojak. Ristovski je probio desnu stranu, proigrao je Gojaka u sredini, koji je prizemno pogodio za 3:1. I kada su svi mislili da je kraj Oršić lijepo zabija za 4:1.

Dinamo: Livaković, B. Šutalo, Ademi, Ivanušec, Petković, Baturina, Ristovski, Ljubičić, Mišić, Perić, Špikić

Hajduk: Kalinić, Čolina. Borevković, Simić, Livaja, Grgić, Atanasov, Krovinović, Awaziem, Lovrencsics, Biuk