“ZVEZDAŠI” IM OPROSTILI: Iz zatvora pušteni napadači na srpske vaterpoliste u Splitu

Podijelite članak

Dvojica osumnjičenih za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu na rivi – 25-godišnjak Jure G. iz Solina i Mirko Ć. iz Splita, pušteni su nakon dva mjeseca iz istražnog zatvora da se u nastavku postupka brane sa slobode.

Umjesto zatvora, piše Slobodna Dalmacija, određene su im mjere opreza i to javljanje dva puta tjedno, petkom i ponedjeljkom, u nadležnu policijsku postaju.

Podsjetimo, ŽDO Split je otvorilo istragu protiv četiri mladića, od kojih su dvojica završila u istražnom zatvoru, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo i pokušali trojici vaterpolista – Aleksandru Kralju, Milošu Maksimoviću i Dušanu Vasiću, nanijeti teške tjelesne ozljede.

Foto: Screenshot/Nova TV
Foto: Screenshot/Nova TV

U neformalnom kontaktu sa sudom tajnik VK “Crvena zvezda” Igor Milojević kazao je da napadnuti igrači zbog zgusnutog rasporeda nikako ne mogu doći u Split na saslušanje, da opraštaju svojim napadačima, da su oni sportaši i da se ne žele baviti ovime te da nemaju interesa za kazneni progon. No, službeni dopis o takvom stavu još nije dostavljen splitskom sudu.

“Mi se bavimo sportom i uopće ne želimo stvarati nikakvu zlu krv, prošlo je tako kako je prošlo, srećom nije bilo ozbiljnijih posljedica. Ostala je ta gorka mrlja poniženja koje je doživio Kralj, ali mi smo stavili točku na I i odlučili smo da se nastavimo boriti na sportskom terenu i da se tamo dokazujemo.

Isto tako, odlučni smo da ne dopustimo da se takvo poniženje dogodi bilo kojem hrvatskom sportašu kojemu mi budemo domaćini. A s tim što je bilo neka se bave drugi, obitelji tih mladića i društvo, a ne mi” potvrdio je jučer Milojević u telefonskom razgovoru s novinarima Slobodne Dalmacije.

Komentiraj