ZORAN MILANOVIĆ: Mi moramo Hrvatsku izvući iz neuroza četrdesetih – sutra počinje danas

Podijelite članak

Zoran Milanović

Narodna koalicija (SDP-HNS-HSS-HSU) počela je promidžbenu kampanju za izbor zastupnika u Hrvatski sabor predstavljanjem kandidata na listi III. izborne jedinice sa svojim sloganom “Siguran smjer”.

Kao domaćin Petar Štromar, potpredsjednik Hrvatske narodne stranke je rekao:  “Imat ćemo novog premijera, koji je već bio premijer. Prije svega moramo brinuti za obrazovanje i gospodarstvo, ni jedna općina ne smije biti siromašna…”

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak je naglasio kako će se na izborima 11. rujna odlučiti hoće li ostatak Hrvatske biti sposoban, marljiv i vrijedan poput hrvatskog sjevera.

“Nemojte vjerovati ljudima koji lažu”, poručio je. “Vrijeme je da krenemo iz uspješne zemlje u budućnost, gradeći povjerenje i stabilnost. Izvukli smo se u plus, vrijeme je da krenemo iz plusa. Nakon izbora započinje nova era. Možete nam vjerovati!”

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao kako je datum 11. rujan datum  kad je prije petnaest godina osjetio poriv da se ozbiljnije bavi politikom. Potom je naglasio:

“Treba promijeniti stvari na pošten, afirmativan, borben, ali razuman način. Naši suparnici nisu zlo, ali nisu ni dobri za Hrvatsku. Mi moramo Hrvatsku izvući iz neuroza četrdesetih. Toga je dosta. Narodna koalicija dobra je stvar, naša obećanja nisu nerazumne najave. Vrijeme je da se zapitamo koliko smo ljudi. Ja sam tu da služim, kao i ovaj tim pametnih i časnih ljudi, i uz podršku naroda možemo izgraditi Hrvatsku. Ne pričati o fantazijama, ni o prošlosti, već o danas. Sutra počinje danas. Mi vas nećemo prevariti, služit ćemo vam.”

Komentiraj