ZLATKO DALIĆ: Rekao sam igračima – ne gubite glavu, bolji smo, bit ćemo svjetski prvaci!

Podijelite članak

dalić

“Nisam ja nego ovi dečki, što su oni danas odigrali to je fantazija, kako su se borili. Hvala svima, hvala divnim ljudima na terenu. Mi samo guramo naprijed, nismo stali, u finalu smo. Sad ćemo biti svjetski prvaci ako Bog da”, rekao je Zlatko Dalić u svojoj prvoj izjavi nakon pobjede nad Engleskom.

“Ovo je bilo za našu Hrvatsku i sve Hrvate diljem svijeta”, rekaoje Dalić.

“Dragi Bog sve vidi, kako zaslužiš tako dobiješ. Dečki su to dobili, nitko nije htio izaći van. Zaista ih je nagradilo. Ja sam gurao, sad oni guraju mene. Došli smo u finale, napravili povijest, senzaciju”.

Podsjetio je i na to što je igračima rekao na poluvremenu: “Ne gubite glavu, mi smo bolja momčad, ako prihvatimo njihov način igre izgubit ćemo sve. Kada god smo odigrali po zemlji bili smo nadmoćniji”.

Nije, kaže, uopće razmišljao o penalima. Malo je u strahu zbog mogućih ozljeda, pa kaže: “Igrači su dali svoj maksimum, bit će ih puno ozlijeđenih i bolesnih, ali čekat ćemo što će biti sutra”. poručio je Dalić. “Moramo biti ponosni ove dečke, jer dali su sve od sebe, išli smo korak po korak i nećemo stati na srebru”, rekao je.

U nedjelju će biti teška utakmica, kaže, ali i da ćemo se možda osvetiti za ’98. i Vatrene: “Bio sam u Francuskoj ’98 na prve tri utakmice kao navijač. Svi se sjećamo polufinala s Francuskom i Thurama, 20 godina razgovaramo o tome. Poveli smo 1:0, a još nismo ni završili s proslavom pogotka, i već je bilo 1:1. Možda nam je sada ovo prilika za uzvrat. Obje su momčadi zasluženo u finalu, pokušat ćemo se dobro pripremiti i odigrati najbolje što možemo. Kvalitetna su momčad s vrhunskim igračima, no čeka nas težak posao. Bit će to sjajna utakmica, za uživanje”.

Komentiraj