ZLATKO DALIĆ: Nemamo više što trenirati, sve znamo, trebamo odmor – igrači znaju što je sutra

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Dan prije velikog finala Svjetskog nogometnog prvenstva gdje Hrvatska igra protiv Francuske, na pressici su se pojavili izbornik Zlatko Dalić i reprezentativni kapetan Luka Modrić.

Modrić je upitan i oko toga hoće li osvojiti Zlatnu loptu, i slomiti dominaciju Ronalda i Messija, a odgovorio je: “Stvarno sam fokusiran na uspjeh reprezentacije. Sve je to lijepo i godi, ali nisam opterećen time. Najbitniji mi je uspjeh reprezentacije, da sutra osvojimo prvenstvo a što će biti poslije, vidjet ćemo”.

O tome kako je promjena trenera utjecala na reprezentaciju, Modrić je rekao: “Kao što možete vidjeti, u finalu SP-a smo, toliki je bio utjecaj izbornika. Došao je u teškom trenutku za nas i pokušao nam dati samopouzdanje, da smo dobri igrači bez obzira na to što smo u maloj krizi. Plasirali smo se na SP i definitivno velike zasluge za to idu izborniku. Donio nam je mir, ono što mi se najviše sviđa kod njega je iskrenost i pristup prema svakom igraču. Sretni smo što je tu”.

Dalić je upitan o atmosferi u Hrvatskoj na što je rekao: “Mi vidimo samo djelić onoga što je u Hrvatskoj. Sretni smo jer smo učinili hrvatski narod sretnim. Dobili mi ili izgubili, bit će taj seizmički događaj u Hrvatsoj. To nam daje snagu. Svi će biti na ulici i to nas čini sretnima i ponosnima”.

Potom je o sutrašnjem danu, o finalu rekao: “Igrači znaju što je to sutra. Svi će reći ako nisu spremni sto posto, imamo takav odnos i oni će sami reći da neće igrati. Znaju koliki je ulog i znaju koliko je lijepo igrati finale. Mi nismo inzistirali na treningu jer nemamo što više trenirati, sve znamo, potreban nam je odmor. Imamo sitnih problema, ali se nadamo da ćemo to tijekom dana riješiti. nadamo se da će svi biti spremni, a ako i ne budu imamo dobre igrače na klupi koji jedva čekaju da igraju”.

Modrić je odgovorio na pitanje zašto je izbornik toliko popularan među igračima.

” Između nas vlada povjerenje i respekt. Želio sam i hoću biti im prijatelj jer je to jedini način za uspjeh”, rekao je. “Ja sam taj koji odlučuje, ali mi smo kratko vrijeme skupa i nema mjesta za oštre stvari i polemike. Mi smo došli napraviti rezultat i moramo poštovati jedni druge da bi to napravili. Naš odnos je dosta iskren i nema nikakvih tajni. Ja nijednu odluku ne donosim bez da razgovoram s njima. Za sada to ide dobro. Je li to rješenje za trajno ili nije, ne znam. Ali to je naša snaga. Oni znaju da u meni imaju prijatelja, a ja znam da će me oni slušati”.

Hoćete li gledati Đokovića? – pitali su Modrića. “Što se tiče Noleta, gledali smo ga sinoć, ako budemo imali priliku danas, gledat ćemo ga opet. Hvala mu za sve lijepe riječi koje je nam je uputio ovih dana. Kako je on naš navijač, i mi smo njegovi. Želimo mu sreću”, rekao je Modrić, a potom odgovorio i na pitanje o Mandžukiću:

“Njegova kvaliteta igračka je neupitna, ali njegov karatkter, borbenosti i predanost daju dodatan motiv ekipi. Svojim entuzijazmom gura i ostale igrače. Drago mi je što je neki dan zabio gol za finel. Neka samo tako nastavi i neka i sutra jedan zabije”.

O Mandžukiću je govorio i izbornik. “Mandžukić je sjajan igrač i to govori i njegova karijera. Mario daje sve od sebe, on ne zna stati, ne poznaje nikoga na terenu”, rekao je Dalić. “Kad smo završili turneju u SAD-u rekao sam mu da je od sad napadač. On nam je bitna karika i on odrađuje veliki posao i zabija golove. Svaki trener mora imati takvog igrača i svako bi ga poželio u ekipi. Raspoložen je i sve daje za Hrvatsku. Nadam se da će tako nastaviti i sutra”.

Komentiraj