ZLATKO DALIĆ: Ne bojimo se Engleske – veliki frajeri su otišli kući, a “šljakeri” su ostali

Podijelite članak

zlatko dalić, novo

“Sad ćemo se početi baviti Engleskom, dobrim i lošim stranama. Čim su u polufinalu, dobri su. Imaju puno mladih igrača, lako su dobili Švedsku i sigurno će nam biti teško”, rekao je izbornik Zlatko Dalić na najnovijoj pressici u Moskvi.

“Respektiramo ih, ali o nekim konkretnim stvarima pričat ćemo nakon analize. No koliko god imamo respekt prema svima, svjesni smo da smo jaki i ne bojimo se nikoga, pa ni Engleske… U zadnjih šest dana odigrali smo dvaput po 120 minuta, puno smo se potrošili u te dvije utakmice. Sigurno je da će to biti problem jer je utakmica protiv Engleske već za tri dana, ali napravit ćemo sve da se oporavimo. Neće nam biti lako, ali nakon prolaska u polufinale dobili smo elan i snagu i siguran sam da ćemo pronaći energiju za srijedu”, rekao je Dalić, pa odgovorio na pitanje o problemima:

“Problema imaju svi, neki nisu spavali, neki su se umorili, neki nisu… Problem su i ta putovanja, ali stalno pronalazimo novu snagu. Do Moskve smo došli teškim putem, s puno truda i muke. Ovo nam je svima bio san. Da, u Moskvi smo, među četiri najbolje reprezentacije na svijetu, zašto se čudimo tome? Pa imamo kvalitetu za to, ovdje smo zasluženo. Već sam rekao, veliki frajeri su otišli doma, ostali su ‘šljakeri’, velike i dobro organizirane momčadi”.

Pitali su Dalića i bi li pristao na broncu? “Ne bih. Idemo do kraja. Možda budemo četvrti, ali idemo se boriti do kraja. Da je netko to ponudio prije SP-a prihvatio bih, ali sad ne”, rekao je Dalić.

O Engleskoj je Dalić rekao: “Engleska ima možda najkvalitetniju ligu u Europi, najviše novca. Ali mi takvi kakvi jesmo, i koliki jesmo, da je nama toliko novaca koliko i vama, gdje bi nam bio kraj.. Ne vidimo puno slabosti u momčadi Engleske. Opasni su i brzi. Iznenadili su me potentnošću po statistikama koje sam vidio, jako puno trče i mislim da je njihov izbornik napravio dobru stvar jer je uveo mlade igrače u momčad. Opasni su u prekidima, imaju specifičan korner i visoke igrače, a puno ovisi o Sterlingu. On i Harry Kane su jako opasni, ali cijela momčad igra kompaktno, nemaju toliko slabosti, pokazali su veliku kvalitetu. Kane je najbolji strijelac SP-a i teško ga je zaustaviti, ali mi imamo jako dobre igrače u obrani. Imamo velik respekt prema njemu, ali uspjeli smo zaustaviti Messija i Eriksena, pa ćemo pokušati napraviti isto Kaneu… Ne mislim da su Englezi lako došli do polufinala, samo je izgledalo lako jer je Engleska odlično igrala. Možda vi nas niste očekivali među četiri ekipe, ali mi ćemo braniti svoje dostojanstvo, zaslužujemo biti ovdje, ponosni smo što smo ovdje i predstavljamo svoju zemlju i dostojno prezentiramo hrvatski nogomet”, rekao je Dalić.

A navijačima je izbornik poslao poruku: “Mi igramo za obične ljude kojima je ova reprezentacija sve, doručak, ručak i večera. Ovih dana cijela Hrvatska zaboravila je probleme, nedaće i brige, navija i veseli se. To je nama na ponos i čast, da smo im donijeli sreću. Nadam se da će to pomoći da se nešto pokrene. Nogomet je samo dio svega toga”.

Komentiraj