ŽELJKO PERVAN O EU: Sve je to laž, kupe koncesije, uzmu što vrijedi, a vama daju obećanja

Podijelite članak
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Naš poznati komičar, scenarist i glumac Željko Pervan nastupit će danas u Sarajevu i tim je povodom dao veoma zanimljiv intervju za Radio Sarajevo u kojem je među ostalim iznio i svoja razmišljanja o Europskoj uniji.

“EU vam je neka obećana zemlja, utopija, gdje vi gledate jednu Njemačku, ili Nizozemsku ili Engleziće, još malo. Tada dobivate pojam da ćete biti nešto kao isti, međutim to je debela laž, jer glavna ideja EU-a je da su isti zakoni i da kapital može probiti bez da se moraju svakih 100 kilometara drugi zakoni poštovati. Tako da se njihov novac, koji je nagomilan, može kretati”, rekao je Pervan za Radiosarajevo.ba.

A potom Pervan nastavlja: “Recimo jedna Norveška koja nije u EU-u, ali nema veze, ima 750 milijardi dolara viška, ima ih dosta takvih i što će oni nego kod plemena kupovati sve što vrijedi. To je borba za resurse, za ono što su oni potrošili, a mi imamo jer smo tupavi pa ne znamo to trošiti. To je ideja EU-a, nije ideja unije nikakva plemenita, to sam oduvijek govorio i to i danas mislim još više. Nije to budućnost za zemlje regije i jedino na silu neke zakone uvesti kod nas koji su kod njih dobri. Past pod njihovu kapu, to je horor. To nije rat, da vas sad osvoje, iako bi i to mogli, nego to sada nije kulturno osvajati vojskom nego se to radi novcima, firmama, bankama. Dakle, đubrad kupi koncesije, kupi sve što vrijedi i uzme, a vama daju obećanja. A narod ispaćen jedva čeka da recimo jedan Nijemac, fin gospodin, solo brkovi žuti u odijelu kaže, e vi ćete isto k’o i mi. Pa ne fali nama unija s nekim da bismo bili isti kao i oni, nego fali promjena svijesti. Nema tamo ono čik na cesti ili peku janjce usred Berlina, nego je potrebna promjena u glavi”.

zeljko_pervan_sarajevo_najava_primera

Komentiraj