ŽELJKA MARKIĆ: Nije problem Hrvatske niti Pupovac, niti Vulin, niti Vučić – problem je vodstvo HDZ-a

Podijelite članak

željka markić, u ime obitelji

Bilo je mnogo reakcija i komentara na temu uvreda koje je srpski predsjednik Aleksandar Vučić izrekao na račun Hrvatske na skupu kojem je nazočio i Milorad Pupovac, a o tome je svoj sud iznijela i čelnica udruge U ime obitelji dr. Željka Markić.

Na svojoj Facebook-stranci Markić je napisala:

Oluja nam je 5.kolovoza 1995. donijela oslobođenje okupiranih hrvatskih teritorija, zaštitu života malobrojnih ne-Srba koji su živjeli na okupiranim područjima, prekinula opsadu Bihaća…

Oluja nam je 5. kolovoza 2018. razotkrila da se iza Pupovčevog desetljeća dugih priča o antifašizmu i ljudskim pravima u stvari skriva opravdavanje velikosrpskog osvajanja Hrvatske.

Jer, ako je Oluja bila pogrom, a ne oslobodilačka akcija, onda je teritorij koji su Srbi 4 godine držali pod okupacijom očistivši ga gotovo u potpunosti od domaćeg, ne-srpskog stanovništva – nije bio hrvatski. Već čiji? Srpski?

Oluja nam je 2018. pokazala i da su za službene predstavnike Srbije “ustaše” svi oni koji su branili i oslobodili Hrvatsku od srpske okupacije. Srbija spremna za ulazak u EU?

Ali, nije problem Hrvatske niti Milorad Pupovac, niti Vulin, niti Vučić. Problem je vodstvo stranke koja se naziva Hrvatskom demokratskom zajednicom – koje će sve učiniti da spriječi nastup hrvatskog branitelja Thomsona na Trgu bana Jelačića – sve do otimanja mikrofona iz ruke i isključivanje tona, a opravdavati prisutnost svog koalicijskog partnera na protuhrvatskom skupu.

Kaže nam Plenković – Pupovac je bio pozvan. Pa, i Thomspon je bio pozvan. Jedan u Bačku Palanku, drugi na Trg bana Jelačića. Jednog je pozvao Vučić, drugog, Vatreni. Ako smo trebali da nam netko nacrta čiji poziv je važniji Plenkoviću, evo, g. Pupovac nam je nacrtao.

Komentiraj