ZDRAVKO MAMIĆ: Tko su ti luđaci koji maltretiraju Modrića i Lovrena?

Podijelite članak

zdravko mamić, dinamo

Zdravko Mamić sazvao je izvanrednu pressicu u prostorijama maksimirskog stadiona, a naziv presice bio je ‘Moja istina’, a Mamić je u uvodu načinio ispravku i rekao da “to nije moja istina, ovo je jedina istina”.

Mamić je dugo prepričavao svoju biografiju i kako se teško probijao i od malih nogu, dok je još igrao bos nogomet u Bjelovaru, uvijek srcem bio uz Dinamo.

Novinarima je pokazuje isječke iz novina u kojima se pisalo o financijskim problemima u klubu – šest velikih registratora s dokumentacijom.

“To je gospodo Dinamo 2000. Ovo je vaše, ovo ste vi pisali, uđite u arhivu pa ćete vidjeti što je. Svi su pisali da je Dinamo gotov i da se treba ugasiti, ali ja sam tada nagovorio Barišića da podmetne leđa, novac Siemensa je ‘ušpricavao’ u Dinamo, ali i u Hajduk, Belupo…. To toliko je bio veliki čovjek…”

Pokazao je novinarima na fascikle i rekao: “Ovo sam vam pokazivao na pressici u Sheratonu, ovdje su ugovori 70 navijača Dinama koji su potpisani prije nego što sam ja došao u Dinamu, imali su potpisan ugovor o Dinamu o transferima. Takvih ugovora ima na stotine u Dinamu, ali i u drugim klubovima. Nije to bilo ništa nezakonito, to je bio način kako klubovi u neimaštini mogu plaćati… Zašto su svi ti transferi u redu, a nisu Modrićev i Lovrenov transfer?….

Ne mogu ja biti u zatvoru, a Modrić i Lovren na slobodi ako sam ja kriv. Pa nisam valjda sam prebacio novac, nego su i oni. Ali naravno da nismo nikako krivi. ad ću vam otkriti ekskluzivu: Modrić je u USKOK tada u pratnji odvjetnika Davora Radića iz Splita došao u nedjelju u 22:15 sati. Pored njega je cijelo vrijeme sjedio odvjetnik Radić. To se dosad nikad nije dogodilo. Svi bi svjedoci rado u USKOK išli u pratnji odvjetnika, ali to nije bio slučaj. A uz Modrića je bio Davor Radić iz Splita…

Govorio je i o Luki Modriću kao mučeniku: “Luka Modrić je mučenik hrvatske države, obitelj Modrić je morala izbjeći iz Obrovca, djed mu je ubijen na kućnom pragu, bili su izbjeglice 10 godina. On je čovjek koji ne zna ništa drugo nego se za nogomet žrtvovati od jutra do sutra. Pitam ja vas: ‘Tko je taj birokrat koji maltretira Modrića i Lovrena, tko im je dao vlast da ih maltretiraju i optužuju ih za lažno svjedočenje jer se to uklapa u njihove mračne planove. Tko je to omogućio tim luđacima?

Posljednja istraga? Tvrde da sam podizao novac s Dinamovih računa izvan Hrvatske. Ova posljednja istraga prelila je čašu i to je razlog zašto sam pred vama. U poslovnim bankama sam u ime Dinama desetke milijuna eura podigao za Dinamo, ali dajući garanciju svoje obitelji, pa čak i bivše žene. Toliko sam bio lud za Dinamom. Nismo mogli dobiti ni euro kredita jer je insolventan, ali ja sam davao svoj novac…

Kakvi smo mi to ljudi, što se dogodilo u Hrvatskoj? Zašto na sudu nisu oni koji su opljačkali Hrvatsku u privatizaciji? Zašto se ne istražuje ta pljačka, pljačka nezabilježenih razmjera? Ili pljačke kroz lažne predstečajne nagodbe?

Jesam li ja onaj Bin Laden, jesam li ja vođa ISIL-a? Dajte mi život! Pustite me da živim! Imam obitelj, pustite me. Nevin sam dok me ne osude. Ja sam najsiromašniji čovjek u Europi s obzirom na količinu novca koja je prošla kroz moje ruke. Sve sam potrošio za Dinamo, prijatelje i u humanitarne svrhe,” rekao je Mamić.

 

Komentiraj