ZAVRŠENA INSPEKCIJA U KBC SPLIT: Je li zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić primila anesteziju

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Na splitskoj Ginekologiji inspekcija je zaključila kako je u slučaju Ivane Ninčević-Lesandrić (MOST) bilo sve obavljeno po pravilima struke.

Kako je potvrđeno Slobodnoj Dalmaciji zastupnici Ninčević-Lesandrić nije rađena kiretaža već vakuum aspiracija i da je za to dobila lokalnu anesteziju, odnosno da joj je cijeli postupak rađen u lokalnoj anesteziji.

Drugim riječima, inspekcija Ministarstva zdravstva na splitskoj ginekologiji, u slučaju koji je u jednom trenutku postao najvažnija javna tema, nije našla nikakve nepravilnosti, a do istog zaključka došlo je i bolničko povjerenstvo koje je formirano unutar KBC-a Split kako bi ispitalo slučaj.

Podsjetimo, saborska zastupnica MOST-a Ivana Ninčević Lesandrić podigla je na noge javnost svojom intimnom pričom u Saboru o mučnim iskustvima prilikom spontanog pobačaja.

“Ja sam imala spontani pobačaj. .. Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije.

To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od tisuća žena koje su potpisale peticiju. Namjeravate li ovo promijeniti i kada”, rekla je Ivana

Ninčević Lesandrić u Saboru kada se tražio opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića.

PISALI SMO:

ZASTUPNICA O NAŠEM ZDRAVSTVU: Vezali su me i strugali mi maternicu pola sata na živo! – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj