ZATVORENIK OŽIVIO NA STOLU: Počeo je hrkati kada su ga dovezli na obdukciju

Podijelite članak

zatvor, rešetke

Španjolac Gonzalo Montoya Jimenez (29) šokirao je sve u zatvoru kada je na obdukciji utvrđeno da nije mrtav, već da samo spava.

Nakon što su, u jednom zatvoru u Asturiji u kojem je odsluživao kaznu, tri dežurna liječnika proglasila njegovu smrt, tijelo nesretnog pritvorenika donijeto je na stol za autopsiju.

Četiri sata kasnije, tijekom pripreme za službenu proceduru utvrđivanja Jimenezove smrti, on se iznenada okrenuo na bok i pred zapanjenim zdravstvenim radnicima – zahrkao.

U slučaj se, potom, umiješala i policija, kako bi se utvrdilo tko je učinio nevjerojatan propust i živog čovjeka proglasio mrtvim.

Čuvari su prilikom saslušanja izjavili da su Jimeneza zatekli u ćeliji kako sjedi modar u licu i bez ikakvih znakova života. Njegovu smrt potvrdio je dežurni liječnik a onda je prenesen u mrtvačnicu.

Obitelj je otkrila da je nesretnik pokušao izvršiti suicid predoziranjem barbituratima, te su tražili njegovo hitno puštanje iz bolnice jer je utvrđeno i da je u zatvoru bolovao od depresije i anksioznosti.

“Ne želimo da on više bude u zatvoru. Mlad je, čitav život je pred njim. Bio je tri godine iza rešetaka, nije planirao bijeg. Vrijeme je da se adekvatno liječi. Barbiturati su zatvorenicima dostupni svakodnevno i nitko ih ne kontrolira”, rekao je Luis Manuel Montoya, Jimenezov djed.

Interesantno je da je u zatvoru i Jimenezov otac, Hose Carlos Montoya, koji se prije samo 7 mjeseci pokušao objesiti.

Prema prvim izvještajima liječnika, Montoya Jimenez boluje od rijetkog oblika katalepsije, stanja koje se manifestira potpunom odsutnošću reakcija tijela.

Utvrđeno je i da je nesretni zatvorenik nakon gutanja barbiturata i predoziranja, pao u komu zbog čega doktori u prvi mah nisu mogli utvrditi da je, zapravo, živ i da samo spava.

Španjolski mediji napali su drvljem i kamenjem cjelokupni zatvorski sustav u zemlji, pitajući se kako je moguće da im je za otkriće da je čovjek živ trebalo čak četiri sata.

Komentiraj