ZAGREB DOBIO NOVI PARKING: 500 mjesta – dnevna karta 10 kuna

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Na prostoru bivše tvornice Gredelj u Strojarskoj u Zagrebu otvoreno je novo parkiralište s 500 parkirnih mjesta.

Radovi na prostoru od gotovo sedam tisuća kvadrata počeli su u travnju, a investicija je vrijedna milijun i dvjesto tisuća kuna.

Direktorica Zagrebparkinga Ana Preost:

“Pozivamo naše građane da kada dolaze u sam centar grada ostavljaju svoje vozilo jer im pješke treba praktično 10-15 minuta. Također imamo i parkiralište za bicikle potpuno besplatno. Parkiralište je 10 kuna dnevno od ponedjeljka do subote od 7 do 20 sati. Mjesečna karta je 200 kuna, a nedjeljom nema naplate.”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prostor novoga parkinga obišao je i gradonačelnik Milan Bandić.”Jako je ovo bitno za naše sugrađane, a još je bitnije za one koji dolaze u Zagreb, a mi o njima moramo voditi račuina. Ovdje se parkiraju i za 10 minutalagano prošetaju preko Krešimirovog trga i Đamije do Jelačićeva placa i odu na koncert na Tomislavac. Prema tome, ovo je dobro i hvala Bogu da smo ovo napravili”, zaključio je Bandić.

Jedan dio Gredelja stavljen je tako u pogon, dok se u međuvremenu radi na revitalizaciji cijelog prostora. Podsjetimo, jučer je držana tribina ‘Novo gradsko središte Gredelj u Trnju – put za očuvanje vrijednog industrijskog nasljeđa’. Raspravljalo se o daljnjem razvoju i transformaciji nekadašnjih željezničkih radionica ‘Janko Gredelj’ u Trnju.

Više od 50 posto prostora zauzet će uredi, trgovački prostori, ugostiteljstvo i turizam. Preostalih 40-ak posto bit će stambene, a 10 posto javne-društvene namjene.

Komentiraj