VUČIĆ U HRVATSKOJ: Evo tko će ga sve ugostiti

Podijelite članak
Foto: Predsjednica.hr
Foto: Predsjednica.hr

U ponedjeljak u službeni posjet, na poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, stiže srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Izvješće: Media servis

Vučić će u jutarnjim satima sletiti na Zračnu luku Franjo Tuđman nakon čega odmah ide prema Pantovčaku gdje ga, nakon svečanog dočeka, očekuje tête-à-tête susret s hrvatskom predsjednicom.
Osim ovog, održat će se i sastanak službenih izaslanstava Hrvatske i Srbije.

U našem su izaslanstvu ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović-Burić i ministar prometa Oleg Butković, ali i predstavnik Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac. Srpsko izaslanstvo čine ministrice Jadranka Joksimović i Zorana Mihajlović te predstavnik Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Prvog dana službenog posjeta dvoje predsjednika obratit će se sudionicima Hrvatsko-srpskog gospodarskog foruma u Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje se očekuje 30 tvrtki (15 iz Srbije, 15 iz Hrvatske), a zajedno planiraju posjetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku gdje će se susresti s mladima.

Istog dana Predsjednik Republike Srbije susrest će se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, a s Plenkovićem ga očekuje i radni ručak. Prvi dan službenog posjeta završit će svečanom večerom na Pantovčaku.

U utorak, 13. veljače 2018. godine Vučić će posjetiti Općinu Gvozd, naselje Vrginmost te nazočiti skupštini Srpskog narodnog vijeća u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski na koju je pozvan i naš državni vrh.

Posjet Vučića ocjenjuje se kao pozitivan iskorak u bilateralnim odnosima, a kako se doznaje na Pantovčaku, na stolu će biti teme poput pitanja nestalih, državne granice, gospodarstva, zastupljenost Hrvata u Vojvodini i u Srbiji. Razgovarat će se i političkoj stabilnosti Jugoistočne Europe. Na dnevnom redu nije predviđeno pitanje ratne odštete.

Komentiraj