VUČIĆ PORUČUJE: Ne vodite hajku protiv Pupovca – on mi nije sugerirao niti jednu riječ

Podijelite članak

VUČIĆ O POSJETU HRVATSKOJ: Vjerojatno ne idem, ali nisam donio konačnu odluku

Na današnjoj presici novinari su pitali Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, što kaže o tome kako je nakon njegovog govora u Bačkoj Palanci, po medijskim napisima došlo do novog zahlađenja odnosa između Srbije i Hrvatske.

Vučić je odgovorio:

“Nažalost naši odnosi nisi bili naročito srdačni zbog permanentog vođenja politike protiv naše zemlje i našeg naroda. Moja želja za sve boljim odnosima ostaje i ja neću moliti, kukati zbog hajki koje vode protiv mene, nego neka dobro pogledaju što su radili. Sve što sam govorio, govorio sam na pristojan način, što ne bih mogao reći da je bio slučaj u Glini i nekim drugim mjestima.

Ali imam jednu drugu molbu za njih, kad god hoće, dobrodošli su u Srbiju. Ja od razgovora s bilo kim tko dramatično drugačije misli ne bježim i nisam kukakvica da se sklanjam. Na organiziranu hajku koja se vodi protiv mene odgovaram mirnoćom i osmijehom, ali ih samo molim da ne vode hajku protiv Milorada Pupovca jer mi on nije sugerirao niti jednu riječ.

Zamislite da ja svaki dan pitam Tomislava Žigmanova jesu li ili ne za dom spremni. Mi ga nikad to ne bismo pitali, mi hoćemo da se svi Hrvati u Srbiji osjećaju dobro i da ne budu u poziciji kao Srbi u Hrvatskoj”, rekao je Vučić i dodao:

“Milijun puta sam griješio, milijun puta sam rekao nešto što ne bih trebao, sve što sam rekao 4. kolovoza sâm sam pisao, 10 puta pročitao i ponovio bih to 11. put, osim što bih produžio i mogao još nešto reći o načinu na koji je slavljena Oluja”.

Komentiraj