VUČIĆ O GLINI: Takvu vrstu poniznosti s moje strane nećete vidjeti

Podijelite članak
Foto: Screenshot/N1
Foto: Screenshot/N1

Srbijanski predsjednik Vučić je nakon sastanka s pripadnicima srpske nacionalne manjine u Domu kulture u Vrginmostu održao konferenciju za novinare.

Izvješće: Media servis

Na pitanje novinara hoće li se ispričati za svoj govor u Glini 1995. godine Vučić odgovara:

“Za mene je interesantno da mjera vaše podrške, poštovanja, je direktno proporcionalna mjeri poniznosti koju očekujete od nekoga tko bi došao među vas. I takvu vrstu poniznosti s moje strane, straha ili potrebe da vam se dodvoravam, nikada nećete vidjeti.”

Vučić naglašava da osim granice na Dunavu nema drugih graničnih sporova između Hrvatske i Srbije. Komentirao je i da je slušao brojne neistine i uvrede o sebi:

“Ja sam bio vrlo pristojan, ozbiljan i odgovoran, ne želeći ni jednu sekundu da na uvrede i klevete odgovaram uvredama i klevetama”, kaže Vučić.

Izjavio je da nijedan hrvatski predsjednik ili premijer neće doživjeti takvu vrstu “hajke” u Srbiji. Vučić je napomenuo da se na povijest gleda iz različitih perspektiva.

“Čini mi se da vi ne razumijete jednu stvar. Imamo potpuno različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina”, rekao je Vučić.

Novinari su Vučiću četiri puta postavljali pitanje o njegovom govoru u Glini, na što Vučić odgovara da su novinari samo zbog jedne stvari došli i da ih ništa drugo ne zanima.

Izjavio je da u govoru u Glini nije spominjao Veliku Srbiju i da je to izmišljeno.

Srbijanski predsjednik naglašava da je njegov razgovor s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović bio važan i da će to značiti veće povjerenje i više prava za Srbe u Hrvatskoj i nada se boljim odnosima između dviju zemalja.

“Vjerujem u dobre stvari u budućnosti. Vjerujem u više poštovanja, više razumijevanja i nadam se manjku emocija u budućnosti”, izjavio je Vučić.

Komentiraj