VLADIMIRA PALFI: Ne razumijem Pernara, ne zamjeram Bunjcu – meta sam jer sam žena Sinčića

Podijelite članak

Nakon optužbi da je baš ona glavni krivac za raspad Živog zida u kojem je suspendiran saborski zastupnik Branimir Bunjac, a Ivan Pernar je izjavio da napušta stranku, na N1 televiziji gostovala je Vladimira Palfi, potpredsjednica Živog zida i supruga predsjednika Ivana Vilibora Sinčića.

Palfi misli kako to nije kraj Živog zida i kaže: “Ja se nadam da nije, počeli smo prije puno godina. Prošli smo toliko toga zajedno i vjerujem da možem nadrasti ove dječje igre. Ja i danas ne znam gdje je problem. Kad smo bili pri kraju dogovora, Bunjac je napustio sastanak, a Pernar je ostao i glasao za odluku koju su prihvatili prisutni. Sastanak je bio u prošlu nedjelju. Svaki član odbora je dao prijedlog liste i ja sam bila jedina osoba koja nije dala svoje ime na listu. Mandati me ne zanimaju. Svatko je dao svoj prijedlog”, tvrdi Palfi na N1 televiziji.

“Nemam nikakav utjecaj na njih… Moj dio posla je bila organizacija konferencija i sastanaka. Ja sam dala svoj prijedlog isto kao svi ostali i onda je predsjednik stranke uzeo ono što je mislio da je optimalno pa je stavio na glasanje. Za tu listu je glasao i Bunjac i zapisnik postoji. Njegova ideja je bila da glavni odbor ne bi trebao ići u EU parlament i da bi mi trebali ostati u Hrvatskoj. Nakon toga je rekao da želi u EU parlament, a Pernar mu je rekao da misli da to nije bila dobra ideja. Ja nisam tražila svoje mjesto u saboru, mene to uopće ne zanima. Molili smo ga da to ne radi jer bi onda moj muž i ja bili zajedno u parlamentu, što smo smatrali pogubnim za stranku”, kaže Palfi, te dodaje:

“Bunjca sam molila da ne stavlja predsjednika stranke u pat poziciju u kojoj nema izbora jer smo imali dogovor da će prvu godinu ići Tihomir Lukanić. Bunjac je rekao da ima tešku poziciju i da ga pustimo da ode…”

“Ne mogu protumačiti Ivana Pernara, ja sam Sinčićeva žena postala puno kasnije nakon što sam gradila stranku i odlazila na deložacije”, rekla je Palfi i gotovo zaplakala.

“Ako Bunjac misli da sam toliko bitna da ljudi slušaju mene, ja sam na to ponosna. Da sam htjela ići u Sabor, išla bih, da sam htjela u EU parlament, bila bih na listi.  Nisam aktivirala saborski mandat. Bila sam primorana ući u Sabor i rekla sam Pernaru da sam sretna da ćemo raditi skupa i biti zajedno. Rekla sam mu da to nije dobro rješenje – Sinčić i Vladimira u Saboru. Mene ne zanima Sabor. Ja sam ovdje samo kao podrška svom suprugu, olakšavam mu koliko god mogu”, dodala je.

“Kad smo išli na izbore 2016., Bunjac je bio iza mene na listi. Nikad mi nije palo na pamet prevariti ga, on je tada bio anonimna osoba”, rekla je. “S javnosti se komuniciralo da će biti rotacija, nitko nije prevaren. Da Bunjac nije išao na preferencijalu, svatko bi došao na red.

Moja zadnja informacija prema svim dostupnim informacijama je da imamo dovoljno referendumskih potpisa. To nije mali posao” rekla je.

“Gospodin Pernar priča često u afektu i često nastupa iracionalno pa se predomisli. Prije dva dana mi je napisao koliko me voli pa me izvrijeđao. On je jedan od osnivača Živog zida, a Živi zid je puno više od jedne osobe. Ako je jedna osoba, onda nema budućnosti. Naši članovi su dosta emotivni….”

Na pitanje što će biti s Bunjcem Palfi odgovara: “To ovisi o njemu. Ja mu ništa ne zamjeram, svatko u afektu može izgovoriti svakakve stvari, teško mi je što se ovo događa. Ja nikad nisam od stranke ništa tražila”, a na pitanje vidi li ga još u Živom zidu kaže: “To ne ovisi o meni. On je rekao da njegov mandat ovisi o meni, ja sam rekla da me mandat ne zanima. Ja sam očito došla na metu, vjerojatno zato što sam Sinčićeva žena”.

Komentiraj